Volkswagen: «Το infotainment μας έχει πρόβλημα, το φτιάχνουμε», αποκαλύπτει ο CEO

Το αφεντικό της γερμανικής εταιρείας παραδέχθηκε πως το σύστημα πολυμέσων πάσχει και οι οδηγοί που παραπονιούνται έχουν δίκιο.

  • -
  • -

Κατά την παρουσίαση της 8ης γενιάς του Golf, άπαντες συμφώνησαν πως το αυτοκίνητο είναι απολαυστικό στην οδήγηση. Ωστόσο, δημοσιογράφοι και στη συνέχεια ιδιοκτήτες του οχήματος, υποστήριξαν πως το σύστημα infotainment υπολείπεται σε διάφορα θέματα, ειδικά στον τομέα της σχεδίασης του λειτουργικού. Το πιο μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στους διακόπτες αφής του τιμονιού, κάτι το οποίο παραδέχθηκε και ο νέος CEO της Volkswagen, Thomas Schäfer.

vw

Μιλώντας στο βρετανικό περιοδικό CAR, ο νεοδιορισθείς ισχυρός άνδρας της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ανέφερε πως έχουν γίνει σφάλματα στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MIB3, το οποίο συναντάται τόσο στο Golf, όσο και σε άλλα μοντέλα της VW και του Group.

«Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Έχουμε λάβει υπόψη τα σχόλια των πελατών και τις παρατηρήσεις των δημοσιογράφων για το τι πρέπει να βελτιώσουμε», είπε ο κ. Schäfer.

Έρχεται το νέο λογισμικό της VW

Το νέο λογισμικό 3.0 της Volkswagen βρίσκεται καθοδόν, βελτιώνοντας άμεσα κάποια θέματα, όπως τον φωτισμό των συρόμενων διακοπτών για την ένταση του ήχου και του κλιματισμού, έτσι ώστε να τους εντοπίζουν πιο εύκολα οι οδηγοί κατά τη διάρκεια της νυχτερινής οδήγησης. Στόχος είναι το σύστημα να γίνει πιο γρήγορο και με περισσότερες δυνατότητες. Οι αναβαθμίσεις αυτές θα είναι διαθέσιμες μέσα στον χειμώνα.

Όσον αφορά στα κουμπιά αφής των τιμονιών του ομίλου, ο Schäfer τόνισε πως είτε θα βελτιωθούν, είτε θα αντικατασταθούν. Για τη συγκεκριμένη αλλαγή, θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος. Στα αυτοκίνητα τα νέα τιμόνι θα είναι έτοιμα μέσα στο 2024. Βέβαια, στο Tiguan θα δούμε ένα εντελώς καινούριο τιμόνι το 2023.

vw

Διαβάστε επίσης: Τα ηλεκτρικά της VW ξεπέρασαν κάθε στόχο – Στα ύψη οι πωλήσεις

«Από εδώ και πέρα θα εργαστούμε με διαφορετικό τρόπο. Οι δικοί μας εργαζόμενοι έχουν συνηθίσει να τα βρίσκουν όλα τέλεια. Με τη συμμετοχή περισσότερων και τυχαίας επιλογής χρηστών, θα λάβουμε νέες απόψεις που θα μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε. Χρειαζόμαστε ανθρώπους από όλες τις ηλικίες και κοινωνικές τάξεις, έτσι ώστε να έχουμε μια ξεκάθαρη αντίληψη για το αν μια λειτουργία είναι πρακτική ή όχι».

«Θα προσεγγίζουμε τα θέματα με περισσότερη λογική. Βάζοντας σε προτεραιότητα τις 10 πιο συχνές λειτουργίες των καταναλωτών, επιλέγουμε φυσικούς διακόπτες. Μετά σκεφτόμαστε που θα τοποθετήσουμε τις επόμενες 20 πιο συχνές λειτουργίες. Έτσι βάζουμε τα πράγματα σε μία λογική σειρά, διατηρούμε μια σταθερά και δεν χρειάζεται να τα αλλάζουμε κάθε φορά», δήλωσε ο Thomas Schäfer.

Πηγή: carscoops.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...