Τα ηλεκτρικά Volkswagen πουλάνε περισσότερο από όσο περίμενε η εταιρεία!

Ο στόχος πωλήσεων των Volkswagen ID που είχε τεθεί για το φθινόπωρο του 2023 επιτεύχθηκε ένα χρόνο νωρίτερα, προκαλώντας έκπληξη ακόμα και στα στελέχη της εταιρείας.

  • -
  • -

Τρελές πωλήσεις πετυχαίνει η οικογένεια ID της Volkswagen, με τους αριθμούς να είναι τόσο μεγάλοι που ξαφνιάζουν ακόμα και τους ανθρώπους της ίδιας της μάρκας. Η οικογένεια ID της Volkswagen είναι εκείνη στην οποία εντάσσονται όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της γερμανικής μάρκας. Σήμερα αυτή η οικογένεια αποτελείται από τέσσερα μοντέλα. Πρόκειται για τα ID.3, ID.4, ID.5 που έχουμε γνωρίσει στην Ελλάδα και το ID.6 που κυκλοφορεί αποκλειστικά στην Κίνα.

Όταν η Volkswagen προχωρούσε στην ίδρυση της οικογένειας ID με τις πρώτες παραδόσεις του ID.3 τον Οκτώβριο του 2020, είχε θέσει στόχο να πουλήσει 500.000 ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το φθινόπωρο του 2023.

volkswagen-vw-id.3-id.4-id.5-id.6-ilektriko-ilektrika

Τελικά, τα ηλεκτρικά μοντέλα της οικογένειας ID τα έχουν πάει πολύ καλύτερα από όσο περίμενε ακόμα και η ίδια η Volkswagen, με αποτέλεσμα ο στόχος του μισού εκατομμυρίου να επιτευχθεί έναν ολόκληρο χρόνο πιο νωρίς.

Δείτε ακόμα: Τι γίνεται αν μείνει στο δρόμο ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Μπορώ να το ρυμουλκήσω;

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα με τον ρυθμό παραγωγής που δυσκολεύουν όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, το παραπάνω ορόσημο θα είχε επιτευχθεί ακόμα πιο νωρίς, καθώς αυτή τη στιγμή η Volkswagen έχει σε αναμονή περίπου 135.000 παραγγελίες. Αυτό σημαίνει πως η αύξηση του αριθμού των πωληθέντων ηλεκτρικών ID σε αυτή τη φάση περιορίζεται αποκλειστικά από το πόσο γρήγορα μπορεί να τα παράγει η εταιρεία και όχι από το πόσες παραγγελίες δέχεται.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...