Νέο ρεκόρ Guinness: Drift στα 230 km/h χωρίς χέρια! [video]

Το να κάνεις ρεκόρ Guinness στο drift είναι από μόνο του κάτι πολύ δύσκολο, όμως είναι αδύνατο αν δεν έχεις χέρια, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο.

  • -
  • -

Η κατάκτηση ενός ρεκόρ Guinness σε οποιοδήποτε επίπεδο είναι ένα τεράστιο κατόρθωμα, όμως μερικά είναι πιο δύσκολα από τα υπόλοιπα, όπως αυτό που πέτυχε ένας Πολωνός στον τομέα του drift. Ονομάζεται Bartosz Ostalowski και είναι μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες παγκοσμίως στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς οδηγεί καλύτερα από τους περισσότερους από εμάς, παρά το γεγονός ότι δεν έχει χέρια!

Μάλιστα η δύναμη της θέλησης του Ostalowski είναι τόσο μεγάλη ώστε όχι απλά να οδηγεί, αλλά να διαγωνίζεται κανονικά στο πρωτάθλημα drift της Πολωνίας, θεσμό στον οποίο συμμετέχει με μία ειδικά τροποποιημένη E92 BMW M3. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιεί τον LS3 V8 κινητήρα των 7,0 λίτρων ο οποίος αποδίδει πάνω από 1.000 ίππους και 1.280 Nm ροπή, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι σειριακό 8 σχέσεων και έχει κατασκευαστεί από τη ZF.

Bartosz-Ostalowski-rekor-guinness-bmw-m3-e92-drift

Ο Ostalowski είχε ένα ατύχημα με μοτοσυκλέτα το 2006, αποτέλεσμα του οποίου ήταν να χάσει τα χέρια του, με τους γιατρούς να αναγκάζονται να τα κόψουν λίγο πάνω από το ύψος του αγκώνα. Παρ’ όλα αυτά, το πάθος του για την ταχύτητα και τους αγώνες ήταν τόσο μεγάλο ώστε έμαθε να χειρίζεται το τιμόνι με το αριστερό του πόδι.

Δείτε ακόμα: Νέο ρεκόρ Guinness στο 0-100 km/h από ηλεκτρικό [video]

Ο Πολωνός χειρίζεται το γκάζι και το φρένο με το δεξί πόδι, ενώ σημαντικό είναι ότι δεν έχει επιλέξει αυτόματο κιβώτιο αλλά σειριακό, με τις αλλαγές των σχέσεων να γίνονται από ειδικό μοχλό που υπάρχει στο ύψος του αριστερού του ώμου.

drift-bartosz-ostalowski-rekor-guinness-bmw-m3-e92

Μέσω των παραπάνω ο Ostalowski κατάφερε να σπάσει ένα ρεκόρ Guinness για το ταχύτερο drift. Ο Πολωνός επιτάχυνε με την BMW του μέχρι τα 276 km/h. Όταν έφτασε σε αυτή την ταχύτητα έστριψε το τιμόνι, έσπασε την πρόσφυση και άρχισε να πλαγιολισθαίνει, διατηρώντας ταχύτητα 231 km/h σε μια οριοθετημένη απόσταση 50 μέτρων.

Αυτό το επίτευγμα ήταν αρκετό ώστε να του χαρίσει το ρεκόρ και να αποδείξει πως αν υπάρχει θέληση, μπορούν να γίνουν τα πάντα. Δείτε στο video πώς τα κατάφερε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...