Ποια εταιρεία αυτοκινήτου παίρνει απολυμένους από Twitter, Amazon, Facebook;

Τρεις παγκόσμιοι κολοσσοί προχώρησαν σε μαζικές απολύσεις, προκαλώντας σοκ στην παγκόσμια αγορά. Μια αυτοκινητοβιομηχανία, άδραξε την ευκαιρία, προσλαμβάνοντας κάποιους από τους απολυμένους.

  • -
  • -

Μετά τον Elon Musk, ο οποίος έπειτα από την εξαγορά του Twitter, προχώρησε σε χιλιάδες απολύσεις, ήρθε η σειρά των Amazon και Facebook – το τελευταίο έχει μετονομαστεί σε Meta – να μειώσουν το εργατικό δυναμικό τους κατά χιλιάδες υπαλλήλους. Πολλοί από τους εργαζόμενους έχουν ήδη ενημερωθεί για τις αποφάσεις των ιδιοκτητών των γιγάντων της τεχνολογίας και του ψηφιακού εμπορίου, ενώ άλλοι θα ενημερωθούν να αποχωρήσουν έως τις αρχές του 2023.

Η κατάσταση αυτή προφανώς και είναι στενάχωρη, καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά. Ωστόσο, κάποιες εταιρείες, όπως η Jaguar Land Rover για παράδειγμα, βρήκαν την ευκαιρία, ώστε να καλύψουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε συγκεκριμένα πόστα.

jlr

Αναλυτικότερα, η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, που ανήκει στην ινδική Tata Motors, θα προσλάβει τουλάχιστον 800 από τους απολυμένους των παραπάνω κολοσσών, ώστε να καλύψει τις εξειδικευμένες θέσεις για την ανάπτυξη της ηλεκτρικής τεχνολογίας, της αυτόνομης οδήγησης, της τεχνητής νοημοσύνης, της μηχανικής εκμάθησης και των λοιπών υποστηρικτών λογισμικών. «Κεφάλια» όπως αυτά που εργάζονταν σε twitter και facebook, είναι ιδανικά για τους ρόλους που επιθυμεί η JLR.   

Σε ποιες χώρες θα δουλέψουν οι νέοι υπάλληλοι της Jaguar Land Rover

Η αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευής πολυτελών οχημάτων, θεωρεί πως εργαζόμενοι που φεύγουν από μεγάλους τεχνολογικούς ομίλους όπως η Amazon, είναι πολύ πιθανό να έχουν τις απαιτούμενες δεξιότητες για να καλύψουν νέους ρόλους στη Βρετανία, την Ιρλανδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ινδία, την Κίνα και την Ουγγαρία.

jlr

Διαβάστε εδώ: Ο Elon Musk απολύει χιλιάδες εργαζομένους από το Twitter

Βέβαια, η πλειονότητα των θέσεων εργασίας θα αφορά τη Βρετανία και συγκεκριμένα τις εγκαταστάσεις της JLR στο Μάντσεστερ και το Gaydon. Όπως ανάφερε και ο επικεφαλής επικοινωνίας της εταιρείας, Anthony Battle, υπήρχαν αρκετές κενές θέσεις και αυτή η τεράστια διαθεσιμότητα ταλέντων είναι μεγάλη ευκαιρία.

Πηγή: Reuters

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...