Ποιο είναι το φτηνότερο πρόστιμο για ταχύτητα στον κόσμο;

Η κάθε χώρα έχει διαφορετικό πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα, με κάποιες να χρεώνουν περισσότερο και κάποιες λιγότερο, όμως πού θα πας για να βρεις το πιο χαμηλό απ’ όλα;

  • -
  • -

Το πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα είναι διαφορετικό σε κάθε χώρα, ενώ και ο τρόπος που υπολογίζεται δεν έχει ομοιότητες ανάμεσα στα διάφορα κράτη. Υπάρχουν χώρες στις οποίες το πρόστιμο είναι ίδιο ανεξάρτητα από το πόσο τρέχεις, άλλες που αυξάνεται ανάλογα με το ύψος της παράβασης όπως στην Ελλάδα, σε κάποιες λαμβάνεται υπόψη και η οικονομική κατάσταση του παραβάτη, ενώ μερικές είναι τόσο αυστηρές που δεν έχουν καν πρόστιμο αλλά προχωράνε άμεσα σε κατάσχεση του οχήματος.

Σε προηγούμενο άρθρο είδαμε ποιο είναι το ακριβότερο πρόστιμο που έχει δοθεί ποτέ για παραβίαση του ορίου ταχύτητας, σε ποια περιοχή δόθηκε, πόσο σημαντική ήταν η παράβαση και γιατί έφτασε το τελικό ποσό να είναι τόσο μεγάλο.

Khartoum-xartoum-afriki-africa-sudan-soudan

Αναμενόμενα, το ερώτημα που προκύπτει είναι τι γίνεται με την άλλη άκρη της λίστας, δηλαδή τη χώρα με το μικρότερο πρόστιμο για παραβίαση του ορίου ταχύτητας.

Δείτε ακόμα: Λάρισα: Κλήση 60.000 € για τροχαία παράβαση!

Η χώρα στην οποία αν κάποιος παραβεί το όριο ταχύτητας θα πληρώσει το μικρότερο πρόστιμο σε όλο τον κόσμο είναι το Σουδάν, με το ποσό στην Αφρικανική χώρα να είναι μηδαμινό, τουλάχιστον με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα, καθώς φτάνει μόλις τα 7 λεπτά του ευρώ (0,07 €).

Σίγουρα για τους κατοίκους του Σουδάν το πρόστιμο είναι αναλογικά μεγαλύτερο, καθώς τα εισοδήματα εκεί είναι πολύ μικρότερα. Συγκριτικά, στην Ελλάδα ο ελάχιστος μισθός φτάνει τα 713 ευρώ, ενώ στο Σουδάν είναι... 5,14 ευρώ. Ακόμα κι έτσι, όμως, το ποσό που πληρώνουν όσοι τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα στο Σουδάν είναι πραγματικά πολύ μικρό. Μάλιστα, η μη παραβίαση του ορίου είναι πιο δύσκολη, καθώς η μέγιστη ταχύτητα κίνησης στη χώρα περιορίζεται στα 80 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...