Λάρισα: Του ήρθε κλήση 60.000 € για τροχονομική παράβαση

Το πρόστιμο που κλήθηκε να πληρωθεί ο οδηγός από τη Λάρισα ήταν εξωπραγματικό. Τέτοιο πρόστιμο για κλήση, όσες προσαυξήσεις και να πάρει, δεν είναι φυσιολογικό.

  • -
  • -

Τα έχασε ένας νεαρός από τη Λάρισα όταν βρήκε στην αλληλογραφία του ένα «μπιλιετάκι» από οικονομική υπηρεσία περιφερειακού Δήμου της περιοχής, βάσει του οποίου όφειλε το ποσό των 59.453,38 ευρώ, για μία τροχονομική παράβαση που είχε κάνει τον Ιούλιο του 2020. Το αρχικό πρόστιμο ανέρχονταν στα 100 ευρώ, αλλά επειδή δεν πληρώθηκε, με τις προσαυξήσεις έφτασε στα 119,17 €.

Με το πέρας του χρόνου, η οικονομική υπηρεσία τον χρέωσε «νόμιμες κρατήσεις, Χαρτόσημο και διάφορα άλλα», συνολικού ύψους 1.482,68 ευρώ. Με τις νόμιμες κρατήσεις, το ποσό που έπρεπε να εξοφλήσει ήταν σχεδόν 60.000 ευρώ. Μόλις ο άνθρωπος αντίκρισε το ειδοποιητήριο μετέβη ανάστατος στην υπηρεσία του Δήμου για να δει τι ακριβώς έχει συμβεί. Εκεί, του είπαν να μην ανησυχεί, καθώς έκανε λάθος το σύστημα, όχι μόνο σε αυτόν, αλλά και σε άλλους δημότες.

Η απάντηση του Δήμου για το πρόστιμο των 60.000 €

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το «ραβασάκι», η οικονομική υπηρεσία του Δήμου Κιλελέρ, η εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι πρόκειται περί λάθους και καλεί τους οφειλέτες:

larissa

«Κατά την αποστολή των ατομικών ειδοποιήσεων καταβολής – υπερημερίας του Οκτωβρίου με αρ. πρωτ. 17331/2022, εξ αιτίας τεχνικού προβλήματος του συστήματος μας, εκτυπώθηκε στην τελευταία παράγραφο της επιστολής το λεκτικό. Στο ανωτέρω κεφάλαιο προστίθενται και οι νόμιμες κρατήσεις Χαρτόσημο και ΟΓΑ χαρτοσήμου 3,6%, επί του κεφαλαίου, ήτοι 1.482,68€. Συνεπώς τελικό οφειλόμενο ποσό 59.453,38€. Όταν έγινε αντιληπτό, μέρος των ειδοποιήσεων είχαν ήδη ταχυδρομηθεί και παραληφθεί από τους πολίτες.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός στην Κρήτη «έφαγε» πρόστιμο 13.500 ευρώ – Δείτε τι έκανε

Παρακαλούμε, όσοι παραλάβατε την ειδοποίηση, με εμφανή τα ποσά του λεκτικού να τα αγνοήσετε. Το συνολικό ποσό της οφειλής του καθενός φαίνεται στον πίνακα που υπάρχει στην επιστολή. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2413507236 & 2413507220 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες».

Πηγή: larissanet.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...