Ρεκόρ Guinness: Αυτή είναι η ακριβότερη κλήση για ταχύτητα!

Αν έχει χρειαστεί να πληρώσεις μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες ευρώ επειδή έτρεχες απερίσκεπτα, σκέψου ότι υπάρχουν και πολύ χειρότερα!

  • -
  • -

Πόσο μεγάλο πιστεύεις ότι μπορεί να είναι ένα πρόστιμο για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας; Στην Ελλάδα, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης, το ποσό που πρέπει να πληρωθεί ξεκινάει από τα 40 ευρώ και φτάνει τα 350 ευρώ, με τη χειρότερη συνέπεια να είναι η αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για 60 μέρες. Ωστόσο, αυτές οι ποινές είναι αστείες μπροστά στο μεγαλύτερο πρόστιμο που δόθηκε ποτέ.

Ποιο είναι το ρεκόρ Guinness για την ακριβότερη κλήση;

Το ρεκόρ Guinness για την ακριβότερη κλήση προέρχεται από την Ελβετία και συγκεκριμένα το καντόνι Σαιντ Γκάλεν. Εκεί ένας οδηγός αυτοκινήτου πιάστηκε να κινείται 137 km/h, ενώ το όριο ήταν 80 km/h. Η παράβαση έγινε τον Ιανουάριο του 2010 και το πρόστιμο που του επιβλήθηκε έφτασε τα 206.000 ευρώ. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο "γρήγορος" οδηγός ήταν μία Ferrari Testarossa και το πρόστιμο αυξήθηκε επειδή αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος υπέκυπτε στο εν λόγω σφάλμα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/bbf05d27f9c248e40c162a95107c1934.jpg

Ο λόγος για το τόσο μεγάλο πρόστιμο είναι ότι στην Ελβετία το ποσό δεν είναι συγκεκριμένο, αλλά διαμορφώνεται ανάλογα με το πόσο «βαρύ» είναι το παράπτωμα και ποια είναι η οικονομική κατάσταση του παραβάτη.

Δείτε ακόμα«Κάηκαν» τα μπλοκάκια της Τροχαίας: 24.000 κλήσεις σε 7 μέρες!

Ποια είναι πραγματικά η μεγαλύτερη κλήση που δόθηκε ποτέ;

Ακριβώς αυτοί είναι οι λόγοι που στην Ελβετία έχει δοθεί ένα ακόμα μεγαλύτερο πρόστιμο, το οποίο κατέχει το ρεκόρ του υψηλότερου ποσού που καταγράφηκε ποτέ, παρά το γεγονός ότι δε βρίσκεται στη λίστα των Guinness. Το 2010 ένας Σουηδός οδηγούμε μία SLS AMG στους δρόμους της χώρας και συνελήφθη να κινείται με 290 km/h. Η τόσο μεγάλη ταχύτητα κίνησης και η καλή οικονομική κατάσταση του οδηγού είχε αποτέλεσμα το τελικό ποσό να αγγίξει το 1.000.000 ευρώ.

mercedes-sls-amg

Μάλιστα, εκτός από το υπέρογκο ποσό που επιβλήθηκε στον Σουηδό οι Αρχές προχώρησαν και στην κατάσχεση του αυτοκινήτου.

Σου φαίνεται δίκαιο το πρόστιμο να είναι διαφορετικό ανάλογα με την περιουσία του καθενός;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...