Toyota Cross: Πώς τα Yaris και Corolla έγιναν SUV

Η Toyota δημιούργησε εκδόσεις SUV για δύο από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της. Ποια συνταγή ακολούθησε και τι χαρακτηριστικά έχει το καθένα;

  • -
  • -

Η Toyota πάντοτε φρόντιζε να έχει ισχυρή παρουσία σε όλες τις κατηγορίες με μεγάλη ζήτηση. Η εξέλιξη των υβριδικών μοντέλων της αποδείχθηκε πραγματική εμπορική επιτυχία, όμως όταν τα SUV άρχισαν να παίρνουν κεφάλι, η κατάσταση στην αγορά άλλαξε πολύ. Η μάρκα δεν έκανε βιαστικές κινήσεις και αποφάσισε να εμπλουτίσει την γκάμα της με προσοχή. Η απόφασή της να χρησιμοποιήσει τα ονόματα των ήδη επιτυχημένων μοντέλων της, την οδήγησε σε σίγουρη επιτυχία!

Πώς το Toyota Yaris έγινε Yaris Cross

Η πρόταση της Toyota στην κατηγορία των B-SUV είναι το Yaris Cross. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο μικρό SUV το οποίο δανείζεται το όνομά του από το διαχρονικό best seller της ελληνικής αγοράς. Οι λογικές τιμές, οι πολλές εκδόσεις και ο πλούσιος εξοπλισμός, το καθιστά μια εξαιρετική πρόταση για την κατηγορία, όπως και η ύπαρξη υβριδικών συνόλων 1.5 Hybrid. Τα τελευταία είναι και τα πιο δημοφιλή, καθώς συνδυάζουν απίστευτη οικονομία καυσίμου, άνεση οδήγησης, στάνταρ αυτόματο κιβώτιο e-CVT και δυνατότητα επιλογής τετρακίνησης. Η πορεία του Toyota Yaris Cross στην ελληνική αγορά μπορεί ήδη να κριθεί ως απόλυτα επιτυχημένη, καθώς κυκλοφορεί περίπου έναν χρόνο. Αν δεν υπήρχε και πρόβλημα με τους χρόνους παράδοσης νέων μοντέλων, τότε τα νέα Yaris Cross θα είχαν «πνίξει» τους δρόμους μας! Να σημειώσουμε ότι οι τιμές του μοντέλου ξεκινούν από τις 23.230 €. Δείτε εδώ τη δοκιμή του Toyota Yaris Cross Hybrid.

Η σειρά του Toyota Corolla Cross

Μετά το λανσάρισμα του μικρότερου Yaris Cross, η Toyota ακολούθησε την ίδια συνταγή και με το Corolla Cross. Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν εξαρχής πολύ μεγάλο, και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, με την παρουσίαση της έκδοσης με το υβριδικό σύστημα των 1.8 λίτρων. Ωστόσο, το Corolla Cross με την υβριδική των 2.0 λίτρων με 197 ίππους, αποτελεί μια εξαιρετικά ταιριαστή επιλογή, υπολογίζοντας τον οικογενειακό χαρακτήρα του μοντέλου, άρα και τα αυξημένα βάρη. Η κατανάλωσή του σε πραγματικές συνθήκες είναι ασυναγώνιστη (περίπου 5 lt/100 km ή και παρακάτω) και η ισχύς του συνόλου βρίσκεται πάντα εκεί, για την άνετη κίνηση του οχήματος. Οι τιμές για το Corolla Cross ξεκινούν από τις 30.410 € για το υβριδικό των 1.8 λίτρων με 140 ίππους, ενώ το μοντέλο των 2.0 λίτρων με 197 ίππους στοιχίζει 32.910 €. Εδώ μπορείτε να δείτε τη video-δοκιμή μας για το Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid AWD!

Τι γίνεται με το Toyota C-HR;

Η ύπαρξη δύο διαφορετικών μοντέλων στη C-SUV κατηγορία ίσως προκαλέσει ερωτήματα. Η Toyota είχε ήδη το C-HR, όμως αποφάσισε να παρουσιάσει και το Corolla Cross. Ωστόσο, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η ιαπωνική μάρκα αποκλείει κάθε πιθανότητα εσωτερικού ανταγωνισμού αφού τα δύο μοντέλα της απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό. Το μεν C-HR είναι πιο νεανικό, με κουπέ σχεδίαση και μοντέρνο χαρακτήρα ειδικά στη νέα γενιά που μόλις παρουσιάστηκε, το δε Corolla Cross έχει μεγαλύτερους χώρους, κλασική SUV προσέγγιση και μεγαλύτερες διαστάσεις. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της μάρκας, υπήρχε αρκετός κόσμος που πήγαινε σε μια αντιπροσωπεία Toyota, έψαχνε κάτι πιο μεγάλο και πιο άνετο από το C-HR αλλά δεν ήθελε να φτάσει στο αρκετά μεγαλύτερο Toyota RAV4 που μπαίνει στα χωράφια των D-SUV. Σε ακριβώς αυτό το κοινό θέλησαν να στοχεύσουν με το Corolla Cross, και το κατάφεραν. Το δημοφιλές Toyota C-HR, κοστίζει από 29.300 € (1.8 140 PS) και από 35.270 € το ισχυρότερο 2.0 Hybrid 197 PS. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...