Toyota Corolla Cross vs Nissan Qashqai e-Power – Δείτε τι ψηφίσατε

Θέσαμε αντιμέτωπα δύο μοντέλα με πολύ βαριά ονόματα, τα οποία χρησιμοποιούν διαφορετικών ειδών υβριδικά συστήματα, για να μειώσουν κατανάλωση και ρύπους.

  • -
  • -

Αυτή τη στιγμή στην πλειοψηφία των μοντέλων της αγοράς υπάρχει κάποιος ηλεκτροκινητήρας, από μικρούς των 12 V ή 48 V, μέχρι τους μεγάλους και ισχυρούς που χρησιμοποιούνται στα plug-in υβριδικά και στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Με εξαίρεση την τελευταία κατηγορία, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ο στόχος είναι η εξοικονόμηση καυσίμου.

Τα δύο μοντέλα μεταξύ των οποίων σας ζητήσαμε να διαλέξετε εκείνο που προτιμάτε περισσότερο, πετυχαίνουν πλήρως το στόχο τους καθώς σε αμφότερα η κατανάλωση καυσίμου κινείται γύρω από τα 5,0 lt/100 km, παρά το γεγονός ότι έχουν εντελώς διαφορετικές υλοποιήσεις.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/7adcc6e3ef683f501fe8b3bf5f34c09c.jpg

Το μοντέλο της Toyota μπορεί να κινηθεί είτε αμιγώς ηλεκτρικά είτε σε συνδυασμό με τον κινητήρα βενζίνης των 2,0 λίτρων αξιοποιώντας τους 197 ίππους που παράγουν μαζί τα δύο μοτέρ, ανάλογα με τις συνθήκες. Από την άλλη το Qashqai κινείται πάντα αποκλειστικά από τον ηλεκτρικό κινητήρα των 190 ίππων, με το απαραίτητο ρεύμα να παράγεται από τον βενζινοκινητήρα των 1,5 λίτρων.

Παρά τις προϋποθέσεις για μεγάλη μάχη ανάμεσά τους, τελικά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες, καθώς η διαφορά ανάμεσα στις προτάσεις της Toyota και της Nissan είναι συντριπτικά υπέρ της πρώτης. Συγκεκριμένα, η Corolla Cross κατάφερε να συγκεντρώσει το 77% των ψήφων, αφήνοντας το υπόλοιπο 23% για το Qashqai e-Power.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/ec54a64f950ab3299816ee93b919e2db.jpg

Αν δεν έχετε ψηφίσει ακόμα αυτό που προτιμάτε, μπορείτε να το κάνετε με ένα κλικ εδώ. Για να δείτε αναλυτικά στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για την γκάμα της Corolla Cross πατήστε εδώ, ενώ πατώντας εδώ θα βρείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες για την γκάμα του Qashqai e-Power.

*Τα νούμερα ισχύουν τη στιγμή συγγραφής του συγκεκριμένου άρθρου. Επειδή το αφιέρωμα είναι live, αυτά ενδέχεται να αλλάξουν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...