Σύγκριση υβριδικών SUV: Toyota Corolla Cross vs Nissan Qashqai e-Power

Δύο οικογενειακά SUV με καταγωγή από την Ιαπωνία που θέλουν να φέρουν οικονομία στις μετακινήσεις μας, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουμε συνήθειες.

  • -
  • -

Τα SUV είναι ο βασιλιάς των πωλήσεων αυτή τη στιγμή, με τις Toyota και Nissan να έχουν αρκετές προτάσεις στην κατηγορία. Αυτές που συγκρίνουμε έχουν ιστορικά ονόματα για διαφορετικούς λόγους, όμως κοινό στόχο. Να προσφέρουν όλα τα πλεονεκτήματα των SUV, χωρίς την αυξημένη κατανάλωση που συνεπάγεται το αυξημένο βάρος και ο μεγαλύτερος όγκος τους.

Η Toyota αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το όνομα του αυτοκινήτου της με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, και δημιούργησε τη νέα Corolla Cross, για να τοποθετηθεί στην γκάμα της ακριβώς ανάμεσα στα C-HR και RAV4. Από την άλλη το Qashqai είναι το μοντέλο που δημιούργησε την κατηγορία των crossover, οπότε σίγουρα το όνομά του «είναι βαρύ» στον χώρο.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8e43db61043eae4b27bbc7167641d643.jpg

Εκτός από την υβριδική φύση τα δύο ιαπωνικά μοντέλα είναι κοντά και στις διαστάσεις, με την Corolla Cross να είναι στα 4.460/1.825/1.620 για Μήκος/Πλάτος/Ύψος και το Qashqai στα 4.425/1.835/1.625 για τα αντίστοιχα μεγέθη.

Η διαφορά στα δύο μοντέλα είναι στο πώς χρησιμοποιούν τους βενζινοκινητήρες και τους ηλεκτροκινητήρες που έχουν. Το μοντέλο της Toyota μπορεί να κινηθεί είτε αμιγώς ηλεκτρικά είτε σε συνδυασμό με τον κινητήρα βενζίνης των 2,0 λίτρων αξιοποιώντας τους 197 ίππους που παράγουν μαζί τα δύο μοτέρ, ανάλογα με τις συνθήκες. Από την άλλη το Qashqai κινείται πάντα αποκλειστικά από τον ηλεκτρικό κινητήρα των 190 ίππων, με το απαραίτητο ρεύμα να παράγεται από τον βενζινοκινητήρα των 1,5 λίτρων. Παρά τη διαφορετική προσέγγιση, το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση είναι η κατανάλωση να μένει πολύ χαμηλά, με αμφότερα να κινούνται γύρω από τα 5,0 lt/100 km.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/575e4b82714de54dd300cbedde1815b7.jpg

Η τιμή είναι ο μόνος τομέας που υπάρχει σημαντική διαφοροποίηση, με την Corolla Cross να ξεκινά από τα 32.000 ευρώ, ενώ το Qashqai e-Power έχει τιμή έναρξης στα 41.690 ευρώ, κουβαλώντας όμως πίσω του μια ολοκαίνουρια τεχνολογία. Για να δείτε αναλυτικά στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για την γκάμα της Corolla Cross πατήστε εδώ, ενώ πατώντας εδώ θα βρείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες για την γκάμα του Qashqai e-Power.

Εσύ ποιο SUV θα διαλέξεις; Ποιο είναι εκείνο που σου τράβηξε περισσότερο το ενδιαφέρον;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...