Τέλη κυκλοφορίας: Πώς θα γίνει φέτος η πληρωμή;

Μέσα στις επόμενες μέρες θα αναρτηθούν τα τέλη κυκλοφορίας του 2023 και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα κληθούν να τα πληρώσουν έως την αρχή του επόμενου έτους.

  • -
  • -

Το 2022 φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του και τα τέλη κυκλοφορίας για το 2023 είναι… προ των πυλών. Τα ειδοποιητήρια θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα myCar και οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να εξοφλήσουν το ποσό έως το τέλος της χρονιάς. Να σημειώσουμε ότι δεν θα γίνει καμία αλλαγή στα τέλη και θα παραμείνουν τα ίδια με του 2022. Εδώ μπορείτε να μάθετε τα πάντα σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας.

Πώς θα πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας του 2023;

Όλα τα ειδοποιητήρια θα συνοδεύονται από μοναδικό QR Code, οπότε οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να τα σκανάρουν και να τα πληρώσουν απευθείας μέσω web banking. Φυσικά, όσοι προτιμούν την παραδοσιακή μέθοδο μπορούν να καταβάλλουν το ποσό με φυσική παρουσία σε ένα κατάστημα ΕΛΤΑ. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών από συνεργαζόμενες τράπεζες μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας σε δόσεις, για τη διευκόλυνσή τους. Σε περίπτωση που ένα αυτοκίνητο απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας, ο οδηγός πρέπει απλώς να εκτυπώσει το σχετικό έγγραφο.

Δείτε ακόμη: Ποια αυτοκίνητα δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας;

Θα δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας του 2023;

Τα τέλη κυκλοφορίας του 2023 θα πρέπει να έχουν πληρωθεί έως την 1η Ιανουαρίου του 2023. Κάθε χρόνο υπάρχει παράταση μερικών ημερών ή και εβδομάδων, δίνοντας ένα μικρό περιθώριο στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να τακτοποιήσουν το έξοδο. Σε ό,τι αφορά το 2023, για την ώρα είναι άγνωστο αν θα δοθεί παράταση πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας. Το καλύτερο είναι να πληρωθούν πριν την αλλαγή του έτους, για να αποφευχθούν και τυχόν πρόστιμα. Ωστόσο, κάθε χρόνο δίνεται παράταση, οπότε το πιθανότερο σενάριο είναι να γίνει και φέτος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...