Volkswagen: 700.000 άνθρωποι είναι σε αναμονή για παραγγελία στην Ευρώπη

Τα προβλήματα στην παραγωγή και τις παραδόσεις νέων αυτοκινήτων συνεχίζουν να είναι άλυτα και κανείς δεν γνωρίζει πού θα φτάσει η κατάσταση. Τα νούμερα της VW σοκάρουν.

  • -
  • -

Ο χρόνος παράδοσης των νέων αυτοκινήτων αυξάνεται όλο και περισσότερο. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αδυνατούν να καλύψουν τη ζήτηση, με τους εισαγωγείς στις ευρωπαϊκές χώρες να έχουν είτε ελάχιστα ή ακόμη και καθόλου οχήματα για να παραδώσουν στους πελάτες. Με βάση τις εκτιμήσεις της Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ACEA), τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω της έλλειψης ημιαγωγών θα συνεχιστούν και τον επόμενο χρόνο αν η Κομισιόν δεν συνδράμει ώστε να εξασφαλιστεί άμεση πρόσβαση στις πρώτες ύλες και συγχρόνως να μειωθεί το κόστος της ενέργειας ώστε τα εργοστάσια να δουλέψουν ξανά σε φουλ ρυθμούς.

vw

Εκατομμύρια παραγγελίες βρίσκονται σε αναμονή σε όλη την Ευρώπη, με τον χρόνο παράδοσης να εκτοξεύεται στους 15-24 μήνες για τις περισσότερες μάρκες. Ορισμένες μάλιστα, διέκοψαν την παραγγελία συγκεκριμένων δημοφιλών μοντέλων, καθώς ο χρόνος παράδοσης έχει φτάσει ήδη τα 3 έτη!

Σοκάρουν τα στοιχεία της VW

Η αδυναμία ανταπόκρισης των αυτοκινητοβιομηχανιών φαίνεται από τα στοιχεία που έδωσε η Volkswagen, ένας κολοσσός με εξαιρετικές υποδομές. Οι Γερμανοί, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων, ανακοίνωσαν πως μόνο στη Γηραιά Ήπειρο, εκκρεμούν 700.000 παραγγελίες αυτοκινήτων.

vw

Ο αριθμός προφανώς και είναι τεράστιος, δείχνοντας που έχει φτάσει η κατάσταση. Το χειρότερο είναι πως οι αδυναμίες θα συνεχιστούν και το 2023, με τον χρόνο παραδόσεων από πολύμηνος να μετατρέπεται σταδιακά σε πολύχρονο!

Διαβάστε επίσης: Σε ελεύθερη πτώση η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου

vw

Στην ανακοίνωσή της βέβαια, η VW αναφέρει ότι εργάζεται σκληρά για την μείωση των χρόνων παράδοσης στους πελάτες και την επεξεργασία του μεγάλου όγκου παραγγελιών όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...