Φθηνά καύσιμα από κοπριά αγελάδας! - Δες τη φάρμα-πρατήριο [video]

Όλη η Ευρώπη βρίσκεται σε αναζήτηση καυσίμων για τον χειμώνα που έρχεται και μάλιστα με όσο το δυνατό χαμηλότερο κόστος, όμως η λύση μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η μετάβαση μέχρι μία φάρμα με αγελάδες.

  • -
  • -

Μία φάρμα με αγελάδες μπορεί να δώσει τη λύση στο πρόβλημα των καυσίμων που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη, τουλάχιστον για όσους βρίσκονται σε σχετικά κοντινή απόσταση. Ακόμα και αν κάποιος βρίσκεται πιο μακριά, όμως, η συγκεκριμένη φάρμα δίνει ελπίδα ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί η έλλειψη καυσίμων και μάλιστα με εύκολο τρόπο.

Συγκεκριμένα η φάρμα έρχεται να δώσει λύση στα αυτοκίνητα που κινούνται με φυσικό αέριο, προσφέροντάς το απαραίτητο καύσιμο εύκολα και σε σημαντικά χαμηλότερο κόστος συγκριτικά με οποιοδήποτε πρατήριο.

Η φάρμα ονομάζεται Bosco Gerolo Valtrebbia, ασχολείται γενικότερα με τον αγροτουρισμό και βρίσκεται στην Πιατσέντσα (Piacenza) της Βόρειας Ιταλίας με τον αριθμό των αγελάδων που ζουν εκεί να φτάνει τις 600. Στις δραστηριότητές της περιλαμβάνονται τα κλασικά όπως η παραγωγή γάλακτος και κρέατος, όμως πλέον προσφέρει και φυσικό αέριο για την κίνηση αυτοκινήτων.

methanio-fisiko-aerio-agelades-italia-piacenza-cng-pratirio-agelades-2

Το τελευταίο το κάνει εκμεταλλευόμενη τα περιττώματα των ζώων. Τα ζωικά απόβλητα περιέχουν σημαντική ποσότητα από μεθάνιο, ένα αέριο το οποίο είναι 16 φορές πιο δραστικό από το διοξείδιο του άνθρακα σε ό,τι αφορά την επιβάρυνση στην ατμόσφαιρα. Όμως το μεθάνιο είναι το βασικό συστατικό του φυσικού αερίου, οπότε οι Ιταλοί έκαναν μία απλή σκέψη. Θα πουλάνε το φυσικό αέριο που παράγεται, σε αυτοκίνητα που το χρησιμοποιούν ως καύσιμο.

Δείτε ακόμα: Γίνεται να νοθευτεί το υγραέριο και το φυσικό αέριο;

Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουν τρεις στόχους. Ελαχιστοποιούν την επιβάρυνση στο περιβάλλον, αυξάνουν τα έσοδα της φάρμας και μειώνουν τα έξοδα των οδηγών. Για να φτάσει το μεθάνιο από τη φάρμα στο ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων υπάρχει ένα σύστημα το οποίο εκμεταλλεύεται τα ζωικά απόβλητα για να το παράξει στην κατάλληλη μορφή και όταν γίνει αυτό το μεταφέρει μέσω ενός δικτύου σωληνώσεων.

Στο τέλος υπάρχει ένα πρατήριο το οποίο χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα που θέλουν να ανεφοδιαστούν και αγοράζουν το αέριο έναντι 1,39 ευρώ το κιλό, τιμή η οποία είναι 50% ή και φθηνότερη σε σχέση με εκείνη που έχουν τα υπόλοιπα πρατήρια της χώρας.

Θα πήγαινες να γεμίσεις το αυτοκίνητό σου σε μία τέτοια φάρμα αν υπήρχε κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...