Premium γερμανικό SUV: BMW X1 vs Audi Q3 – Ποιο προτιμάς;

Η νέα BMW X1 επιστρέφει δυναμικά στο παιχνίδι των premium C-SUV χάρη στην ολοκαίνουργια γενιά που μόλις λάνσαρε.

  • -
  • -

Η κατηγορία των C-SUV έχει μεταλλαχθεί τα τελευταία χρόνια, στο πιο περιζήτητο πεδίο αγοράς αυτοκινήτου για οικογενειάρχες και όχι μόνο. Η δημοτικότητα των συγκεκριμένων μοντέλων έχει εκτοξευθεί, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα οι κατασκευαστές να προσφέρουν καθημερινά όλο και περισσότερες επιλογές, η μία καλύτερη από την άλλη. Στα premium χωράφια του segment τώρα, αν και οι διεκδικητές έχουν πληθύνει, υπάρχουν κάποιοι κατασκευαστές οι οποίοι έβαλαν τα θεμέλια για το τί εστί πολυτέλεια όπως την γνωρίζουμε σήμερα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα Audi Q3 και BMW X1, τα οποία έρχονται από αναγνωρισμένες “premium” οικογένειες. Με πλούσια γκάμα κινητήριων συνόλων βενζίνης, πετρελαίου και plug-in hybrid, αλλά και πληθώρα επιλογών εξατομίκευσης από πλευράς μετάδοσης και πακέτων εξοπλισμού, αποτελούν δύο από τα πιο ολοκληρωμένα μέλη του segment.

x1

Μπορεί η κορυφαία BMW να προσφέρεται ως plug-in hybrid και με 326 συνδυαστικούς ίππους και σύστημα τετρακίνησης, αλλά η μικρότερη έκδοση των 245 ίππων ίσως είναι αυτή που ταιριάζει περισσότερο για να σταθεί απέναντι στο αντίστοιχο plug-in hybrid Q3 των 245 ίππων (διαβάστε την δοκιμή του εδώ).

Και τα δύο προσφέρονται με αυτόματο κιβώτιο, αλλά το Audi προσφέρει και την δυνατότητα επιλογής χειροκίνητου στις βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις. Κάτι που επίσης μοιράζονται και τα δύο C-SUV είναι η δυνατότητα επιλογής τετρακίνησης σε διάφορες εκδόσεις της γκάμας θερμικών κινητήρων, με την μόνη διαφορά να είναι πως η X1 ενώ και στις δύο plug-in hybrid εκδόσεις έρχεται με τετρακίνηση, το Q3 PHEV προσφέρεται μόνο με κίνηση στους εμπρός τροχούς.

q3

Οι τιμές για την BMW X1 ξεκινούν από τις 38.450 ευρώ για το βενζινοκίνητο 1.5 μοτέρ των 136 ίππων στην έκδοση sDrive18i και από τις 33.900 ευρώ για το εισαγωγικό Audi Q3 35 TFSI των 150 ίππων με το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων.

Στους συνδέσμους που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις γκάμες των δύο μοντέρνων C-SUV μαζί με τιμές, αναλυτικά στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων.

Τον αναλυτικό κατάλογο με όλες τις εκδόσεις βενζίνης και diesel για την BMW X1 μπορείτε να τον δείτε εδώ, ενώ εδώ θα βρείτε όλα τα Audi Q3 που χρησιμοποιούν κινητήρα βενζίνης ή diesel, αλλά και τις plug-in hybrid εκδόσεις.

Τέλος, χρησιμοποιώντας το εργαλείο του GOCAR μπορείτε να συγκρίνετε έως και τέσσερα διαφορετικά μοντέλα, βλέποντας πάνω από 140 στοιχεία δίπλα-δίπλα. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα με τις δύο οικονομικότερες αυτόματες εκδόσεις βενζίνης των δύο παραπάνω μοντέλων.

Εσείς ποιο διαλέγετε;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...