Ποια είναι η επόμενη ευρωπαϊκή μάρκα που βάζουν στο «χέρι» οι Κινέζοι

Μετά τις Volvo, Lotus και smart, οι Κινέζοι εξαγόρασαν ποσοστό από μια ακόμη ιστορική ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.

  • -
  • -

Για τους Κινέζους η Ευρώπη είναι μια αγορά με πολλές ευκαιρίες. Χάρη στα χρήματα που διαθέτουν επιχειρούν να εξαγοράσουν οτιδήποτε είναι εφικτό. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι γι΄ αυτούς μια αγορά με πολλά περιθώρια επένδυσης. Η Geely, η μεγαλύτερη ιδιωτική αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, μετά το πλειοψηφικό πακέτο της Volvo Cars και της Lotus, το 50% της smart, αλλά και σημαντικό μερίδιο στη Mercedes-Benz, έκανε ακόμη μια σπουδαία κίνηση.

geely

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, ο όμιλος Zhejiang Geely Holding απέκτησε το 7,6% των μετοχών της Aston Martin, νούμερο που καθιστά την εταιρεία βασικό μέτοχο της βρετανικής μάρκας πολυτελών οχημάτων, μαζί με το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF), το οποίο κατέχει το 16,7%, την εταιρεία του Lawrence Stroll που διατηρεί μερίδιο 19% και της Mercedes-Benz που κατέχει το 9,7%.

Είναι πάρα πολλά τα χρήματα για την Aston Martin

Με το μερίδιο της Geely ολοκληρώνεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Aston Martin Lagonda κατά 654.000.000 λίρες, δηλαδή γύρω στα 730 εκατ. ευρώ. Ο Daniel Donghui Li, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Zhejiang Geely Holding, δήλωσε σχετικά: «Ανυπομονούμε να διερευνήσουμε πιθανές ευκαιρίες για δέσμευση και συνεργασία με την Aston Martin καθώς συνεχίζει να προχωρά στη στρατηγική της για την επίτευξη μακροπρόθεσμης, βιώσιμης ανάπτυξης και αυξημένης κερδοφορίας».

geely

Διαβάστε επίσης: Έκλεισαν στόματα οι Κινέζοι, με ρεκόρ στα νέα crash test

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της βρετανικής εταιρείας, Lawrence Stroll, είπε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που ολοκληρώσαμε με επιτυχία αυτή την αύξηση κεφαλαίου, η οποία μετασχηματίζει την Aston Martin και ενισχύει σημαντικά την οικονομική μας θέση και την πορεία μας προς τη βιώσιμη ταμειακή ροή. Θα ήθελα να καλωσορίσω την Geely Holding η οποία ανακοίνωσε ότι θα γίνει επενδυτής μας».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...