smart fortwo: Πόσο κοστίζει το μικρότερο αυτοκίνητο της αγοράς;

Ο απόλυτος κυρίαρχος της πόλης χάρη στις λιλιπούτειες διαστάσεις του, τυχαίνει να είναι και το φθηνότερο ηλεκτρικό της αγοράς.

  • -
  • -

Με συνολικό μήκος που δεν ξεπερνά τα 2,7 μέτρα και πλάτος λίγο πάνω από τα 1,6 μέτρα, το smart EQ fortwo -όπως είναι το πλήρες όνομα του- αποτελεί το μικρότερο αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς. Κινείται χάρη σε έναν ηλεκτροκινητήρα 82 ίππων, ο οποίος με την σειρά του παίρνει ενέργεια από μία μπαταρία 17,6 kWh που χαρίζει περίπου 130 km αυτονομίας.

Πόσο κοστίζει πριν και μετά την εφαρμογή της κρατικής επιδότησης;

Το κόστος για αυτό το εξαιρετικά compact πακέτο; 25.990 ευρώ σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο τιμοκατάλογο της μάρκας, με την τιμή αυτή να πέφτει στα 19.702 ευρώ μετά την εφαρμογή της επιδότησης του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2.

cabrio

Θυμίζουμε πως η πιο πρόσφατη εκδοχή της κρατικής επιδότησης προσφέρει αυξημένα προνόμια στους επίδοξους αγοραστές ηλεκτρικών μοντέλων, με την έκπτωση να φτάνει έως και τις 8.000 ευρώ. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα.

Υπάρχει φθηνότερο ηλεκτρικό από το smart fortwo;

Πρακτικά, το φθηνότερο ηλεκτρικό που έχουμε επί ελληνικού εδάφους είναι το Volkswagen e-Up!, αλλά μιας και προσφέρεται αποκλειστικά στο νησί της Αστυπάλαιας, "χάνει" τον τίτλο από το ευρέως διαθέσιμο smart.

Πόσο κοστίζει ένα smart με κινητήρα βενζίνης;

Τέλος, όσον αφορά τα smart με κινητήρα βενζίνης, δεν υπάρχει τιμή διότι πλέον δεν υπάρχουν και αυτά! Μετά και την διακοπή της παραγωγής του smart fortwo με θερμικό κινητήρα, η μάρκα πέρασε ολοκληρωτικά το κατώφλι της ηλεκτροκίνησης καθώς τόσο η coupe όσο και η cabrio έκδοση προσφέρονται αποκλειστικά με τον αμιγώς ηλεκτροκίνητο κινητήριο σύνολο που αναφέραμε παραπάνω.

Δείτε ακόμη: Ηλεκτρικά ή θερμικά: Ποια είναι ασφαλέστερα σε σύγκρουση;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...