Εφιαλτική πρόβλεψη από τη Volkswagen: Ούτε το 2023 δεν θα έχουμε τσιπ

Η Volkswagen πιστεύει πως η έλλειψη ημι-αγωγών θα φτάσει έως και το 2024.

  • -
  • -

Άσχημα μαντάτα μας επιφύλασσε η Volkswagen για την υπόθεση των ημι-αγωγών. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο προμηθειών και πρώτων υλών της γερμανικής μάρκας, Murat Aksel, η μειωμένη διαθεσιμότητα τσιπ υπολογίζεται πως θα συνεχιστεί και το 2023, φτάνοντας έως και το 2024.

Λόγος για αυτή τη συνέχεια των δυσκολιών στην αλυσίδα παραγωγής είναι φυσικά τα γεωπολιτικά ζητήματα στα οποία εμπλέκονται χώρες στις οποίες βρίσκονται μερικοί από τους βασικότερους κατασκευαστές ημι-αγωγών. Μάλιστα με τον τρόπο που εξελίσσονται τα γεγονότα σύμφωνα με τον ίδιο «τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο περίπλοκα».

side

Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Φεβρουάριο, πριν ξεσπάσει ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο ίδιος άνθρωπος είχε δηλώσει σε δημοσιογραφικά μέσα πως το συγκεκριμένο πρόβλημα θα έχει λυθεί λογικά μέσα στο έτος, αλλά όπως φαίνεται η οπτική του άλλαξε μαζί με τα δεδομένα.

Η Volkswagen από μεριά της κάνει ότι μπορεί ώστε να μειώσει τον αντίκτυπο που έχει η περιορισμένη διαθεσιμότητα ημι-αγωγών στην αλυσίδα παραγωγής της. Αυτό το καταφέρνει τόσο προσπαθώντας να βρει άλλες λύσεις που θα μειώσουν την ανάγκη για το συγκεκριμένο προϊόν αλλά και αλλάζοντας τους προμηθευτές της.

Δείτε ακόμη: Ποια έλλειψη τσιπ; Ετοιμάσου για την κρίση των τζαμιών - θα είναι χειρότερη

Σύμφωνα με έρευνες οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναγκάστηκαν να μειώσουν την παραγωγή τους κατά 3,23 εκατομμύρια μονάδες συνολικά μέσα στο τρέχον έτος λόγω της έλλειψης. Ο αριθμός που αντιστοιχεί στο 2021 ξεπερνούσε τα 10 εκατομμύρια. Υπολογίζεται πως η συνολική μείωση για το 2022 θα φτάσει σχεδόν τα 4,1 εκατομμύρια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...