Το τρικ της BMW που ρίχνει το κόστος των μπαταριών στο μισό!

Νέα τεχνολογία στις μπαταρίες θα φέρει λιγότερο κόστος, μεγαλύτερη αυτονομία και ταχύτερους χρόνους φόρτισης!

  • -
  • -

Αυτή τη στιγμή, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι οι υψηλές τιμές. Υπεύθυνες, σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, είναι οι μπαταρίες που αυξάνουν το κόστος. Η BMW όμως ελπίζει ότι μέχρι το 2025, θα υιοθετεί μια νέα τεχνολογία μπαταριών που θα βελτιώσει τα μοντέλα της, αλλά θα τα καταστήσει και φθηνότερα. Το χαρακτηριστικό αυτών των μπαταριών είναι το κυλινδρικό σχήμα τους, όπως οι μικρές μπαταρίες που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Τα κελιά θα είναι κυλινδρικά με διάμετρο 46 χιλιοστά, ενώ διαφορετική θα είναι και η σύσταση. Όπως λέει η BMW, θα έχει περισσότερο νικέλιο και λιγότερο κοβάλτιο στο καθόδιο, αλλά και περισσότερη σιλικόνη στο ανόδιο. Με αυτό τον τρόπο η ενεργειακή πυκνότητα θα αυξηθεί κατά 20%. Συνεχίζοντας με τα… ποσοστά, η αυτονομία θα αυξηθεί κατά 30%, ενώ αντίστοιχα (30%) θα μειωθεί και ο χρόνος φόρτισης. Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό που ανακοινώνει η BMW είναι ότι οι νέες μπαταρίες θα είναι 50% φθηνότερες, αλλά και ότι το αποτύπωμα άνθρακα στο περιβάλλον μειώνεται κατά 60%!

Δείτε ακόμη: Ποιες εταιρείες δοκιμάζουν μπαταρίες που φορτίζουν για 160 km σε 5 λεπτά;

Τα κελιά της μπαταρίας θα δημιουργούνται χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για αυτό και η διαδικασία παραγωγής θα είναι πολύ πιο οικολογική. Παράλληλα, το κοβάλτιο, το λίθιο και το νικέλιο θα προέρχονται από μπαταρίες που ήδη έχουν παραχθεί, με τη μέθοδο της ανακύκλωσης. Οπότε, τα υλικά τους θα περνούν στις καινούργιες μπαταρίες, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν νέα και να μολυνθεί το περιβάλλον από τη διαδικασία εξόρυξης. Αν όντως οι κυλινδρικές μπαταρίες περάσουν στην παραγωγή μέχρι το 2025, τότε θα έχουμε να κάνουμε με πολύ πιο εξελιγμένα, αλλά -κυρίως- φθηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...