Θα αγόραζες BMW ή MINI που είναι vegan;

Με στόχο την ενίσχυση του οικολογικού τους χαρακτήρα, οι δύο γερμανικές μάρκες απαρνιούνται οτιδήποτε είναι ζωικής προέλευσης.

  • -
  • -

Το BMW Group σχεδιάζει να λανσάρει το 2023 τα πρώτα του οχήματα που θα διαθέτουν πλήρως vegan εσωτερικό. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως μέσα από την εξέλιξη καινοτόμων υλικών με ιδιότητες τύπου δέρματος. Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα της χρήσης αυτών των υλικών για επιφάνειες τιμονιών που πρέπει να πληρούν απαιτητικά κριτήρια ως προς την αίσθηση, την πολυτελή εμφάνιση και την αντοχή στη φθορά.

Πλήρως vegan εσωτερικά θα διατίθενται για μοντέλα BMW και MINI για πρώτη φορά από το 2023. Με τον τρόπο αυτό, το γερμανικό group εξυπηρετεί τη ζήτηση για vegan και χωρίς δέρμα εσωτερικό, που θα αυξηθεί περαιτέρω στο άμεσο μέλλον, κυρίως σε ΗΠΑ, Κίνα και Ευρώπη.

vegan

Η μείωση εκπομπών CO2 σε όλο τον κύκλο ζωής ενός οχήματος είναι ο πρωταρχικός στόχος του BMW Group στο δρόμο για την κλιματική ουδετερότητα, που πρόκειται να επιτευχθεί το αργότερο μέχρι το 2050. Η επιλογή υλικών διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για την επίτευξη αυτού του στόχου. Η αντικατάσταση πρώτων υλών ζωικής προέλευσης συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της βιωσιμότητας στην παραγωγή οχημάτων.

Δείτε ακόμη: Ποιοι είναι οι πιο καθαροί και ασφαλείς 400+ ίπποι που μπορείς να οδηγήσεις;

Η εισαγωγή ενός νέου υλικού για την επιφάνεια των τιμονιών θα επιφέρει μείωση του ποσοστού των εξαρτημάτων του οχήματος που περιέχουν ίχνη πρώτων υλών ζωικής προέλευσης σε λιγότερο από 1% στα αντίστοιχα οχήματα BMW και MINI. Ως αποτέλεσμα, τα υλικά αυτά θα συναντώνται πλέον μόνο σε περιοχές που δεν θα είναι ορατές στον πελάτη, για παράδειγμα σε διάφορες κηρώδεις ουσίες όπως η ζελατίνη που χρησιμοποιείται σε προστατευτικές επιστρώσεις, η λανολίνη στις βαφές, το στέαρ ως πρόσθετο σε ελαστομερή και το κερί μέλισσας ως ρευστοποιητής βαφών.

vegan

Το BMW Group εδώ και καιρό προσφέρει διάφορες εναλλακτικές λύσεις υφασμάτων αντί του δέρματος. Τώρα, για πρώτη φορά, είναι δυνατό να προσφέρουμε ένα κατάλληλο υποκατάστατο του δέρματος για τη σημαντικότερη διεπαφή μεταξύ οδηγού και οχήματος. Οι επιφάνειες του τιμονιού πρέπει να πληρούν απαιτητικά κριτήρια όσον αφορά την εμφάνιση, την αντοχή στη φθορά και την ανθεκτικότητα. Το μόνο διακριτικό γνώρισμα του νέου υλικού θα είναι μία νέα σαγρέ αίσθηση στη στεφάνη του τιμονιού. Το νέο αυτό υλικό μειώνει τις εκπομπές CO2e σε όλη την αλυσίδα αξιών κατά περίπου 85% συγκριτικά με το δέρμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...