Ποιοι είναι οι πιο καθαροί και ασφαλείς 400+ ίπποι που μπορείς να οδηγήσεις;

Με την κλιματική ουδετερότητα και την ηθική επιχειρηματική δραστηριότητα να αποτελούν βασικούς στόχους της, η Volvo δείχνει το σωστό δρόμο προς μέλλον της αυτοκίνησης.

  • -
  • -

Η Volvo, μια εταιρεία που εδώ και δεκαετίες είναι συνυφασμένη με την προσήλωσή της στην οδική ασφάλεια. Μετά το στόχο της ελαχιστοποίησης των σοβαρών τραυματισμών και θανάτων μέσα στα μοντέλα της, είναι από τις πρώτες αυτοκινητοβιομηχανίες που δεσμεύτηκαν για την προστασία του περιβάλλοντος. Όπως αναφέρει ο Jim Rowan, Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo, “το εξαιρετικό ιστορικό της Volvo Cars στην καινοτομία, την ασφάλεια και την ποιότητα, μαζί με τις συναρπαστικές δυνατότητες στα πεδία της βιωσιμότητας και της τεχνολογίας, βάζουν την εταιρεία στη θέση του οδηγού για τις μελλοντικές εξελίξεις”. Σε αυτό το πλαίσιο, η σουηδική φίρμα έχει θέσει στόχο την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2040, όχι μόνο για την γκάμα των μοντέλων της, αλλά για ολόκληρη την αλυσίδα προμηθευτών και δραστηριοτήτων στα εργοστάσια και τις εγκαταστάσεις της.

Η Volvo γίνεται μέρος της λύσης για την κλιματική αλλαγή

Όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία, οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι μέρος του προβλήματος, με την Volvo να αναλαμβάνει την ευθύνη για αλλαγή, προκειμένου να γίνει μέρος της λύσης. Η επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας είναι αδιαμφισβήτητα η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει η Volvo, και η απτή απόδειξη ότι λειτουργεί με απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής - όχι μόνο μέσα στα κορυφαία μοντέλα της αλλά και έξω από αυτά, μειώνοντας τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Βασικός πυλώνας της περιβαλλοντικής ευαισθησίας της Volvo είναι ο εξηλεκτρισμός της γκάμας της που προχωρά με γοργούς ρυθμούς μέχρι το 2030, οπότε και θα προσφέρει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα όπως πρώτη ανακοίνωσε από το 2017, δείχνοντας το δρόμο και στις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες. Τα τελευταία χρόνια είδαμε τις plug-in hybrid εκδόσεις με το έμβλημα Recharge να επεκτείνονται σε όλα τα μοντέλα της Volvo, συνδυάζοντας τη δυνατότητα κίνησης μηδενικών ρύπων σε ηλεκτρική λειτουργία, με υψηλή συνδυαστική ισχύ από τους ηλεκτροκινητήρες και τα εξελιγμένα μοτερ βενζίνης, μειωμένους ρύπους και χαμηλή κατανάλωση σε υβριδική λειτουργία.


Ηλεκτροκίνηση και βιωσιμότητα πάνε μαζί

Πέρα από την παρουσία εξηλεκτρισμένων, plug-in hybrid εκδόσεων σε ολόκληρη την γκάμα σεντάν, station wagon και SUV μοντέλων, που αποτελούν ένα μεταβατικό στάδιο για την αυτοκίνηση, η Volvo εστιάζει πλέον και στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Το Volvo XC40 Recharge που παρουσιάστηκε το 2019 ήταν το πρώτο δείγμα της νέας εποχής προσφέροντας αθόρυβη λειτουργία, μηδενικούς ρύπους, διαθέσιμη τετρακίνηση με ισχύ έως 408 hp από δύο ηλεκτροκινητήρες, και αυτονομία έως 420 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση χάρη στην μπαταρία 78 kWh. Το 2021 προστέθηκε ένα δεύτερο μοντέλο στην ηλεκτρική γκάμα της Volvo, το C40 Recharge. Το ηλεκτρικό crossover έχει ακόμα πιο δυναμική σχεδίαση από την πλούσια γκάμα των premium SUV της Volvo χάρη στην έντονη κλίση της οροφής προς τα πίσω που συνδυάζει αεροδυναμική και απαράμιλλο σκανδιναβικό στυλ. Εκτός του ότι είναι το πρώτο μοντέλο της Volvo που σχεδιάστηκε εξαρχής με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το C40 Recharge είναι και το πρώτο που απελευθερώνεται από τη χρήση δέρματος στο εσωτερικό, μειώνοντας περεταίρω το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα χωρίς εκπτώσεις στην πολυτέλεια και το στυλ.

Φιλικά προς το περιβάλλον υλικά χωρίς εκπτώσεις στην εμφάνιση

Η απουσία δέρματος είναι μια συνειδητή επιλογή για όλα τα ηλεκτρικά Volvo, δείχνοντας εμπράκτως την ευαισθησία της φίρμας για το περιβάλλον, καθώς η παραγωγή του έχει σημαντική συμβολή στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Παράλληλα, η Volvo ενδιαφέρεται και για την καλή μεταχείριση των ζώων μειώνοντας συνολικά όλα τα ζωικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ενός αυτοκινήτου, από το δέρμα μέχρι τα ελαστικά και τις κόλλες. Ως εναλλακτική πρόταση για τις επενδύσεις στο premium εσωτερικό της νέας γενιάς μοντέλων της, η Volvo θα προσφέρει υψηλής ποιότητας βιώσιμα υλικά όπως το Nordico, που δημιουργείται από ανακυκλώσιμες φιάλες PET, δασικά απόβλητα από βιώσιμα δάση σε Σουηδία και Φινλανδία, και φελλό που ανακυκλώνεται από τη βιομηχανία οίνου. Έτσι, μέχρι το 2025, το 25% των υλικών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των νέων Volvo θα είναι ανακυκλώσιμα ή με βιολογική βάση, ενώ οι άμεσοι προμηθευτές της εταιρείας θα καταναλώνουν ενέργεια που προέρχεται από 100% ανανεώσιμες πηγές.


Στόχος η κλιματική ουδετερότητα και η ηθική επιχειρηματικότητα

Ήδη από το 2008, όλα τα Ευρωπαϊκά εργοστάσια της Volvo λειτουργούν με υδροηλεκτρική ενέργεια, ενώ σήμερα περισσότερο από το 80% της ενέργειας που χρησιμοποιείται από εργοστάσια της εταιρείας σε παγκόσμια κλίμακα είναι κλιματικά ουδέτερη, δηλαδή παράγεται χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον με εκπομπές διοξειδίου. Στόχος είναι μέχρι το 2025 αυτό το ποσοστό να φτάσει το 100%, επεκτείνοντας την κλιματική ουδετερότητα σε ολόκληρη την παραγωγή των Volvo. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο για την προστασία του περιβάλλοντος που προβληματίζει τους καταναλωτές, είναι οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η Volvo είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που δεσμεύεται για υπεύθυνη προμήθεια κοβαλτίου όσον αφορά ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα ιχνηλατώντας την πορεία του από την εξόρυξη του και διασφαλίζοντας τον σεβασμό σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Συνολικά, η Volvo θέλει να γίνει ηγέτης στην ηθική και υπεύθυνη επιχειρηματική δραστηριότητα, ένας στόχος που έχει προεκτάσεις στον τρόπο που συμπεριφέρεται στο εργατικό δυναμικό, τους προμηθευτές αλλά και στην υπεύθυνη στάση της απέναντι στην κοινωνία ως πρότυπο για τον άνθρωπο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ιδιοκτήτες ενός Volvo συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αποτελούν πρεσβευτές της ηθικής και της υπευθυνότητας στο χώρο της αυτοκίνησης ενώ απολαμβάνουν κορυφαία ασφάλεια, την υψηλή ποιότητα, την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και το ιδιαίτερο σκανδιναβικό στυλ που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της Volvo.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...