Τα ηλεκτρικά σχέδια της Jeep - Πότε θα σταματήσει να πουλάει θερμικά;

Η Jeep έχει βάλει πλώρη για να γίνει μία εταιρεία αποκλειστικά με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όμως πώς θα φτάσει μέχρι εκεί και σε πόσο χρονικό διάστημα;

  • -
  • -

Μπορείς να φανταστείς όλα τα Jeep να είναι αμιγώς ηλεκτρικά, αλλά να συνεχίζουν να έχουν τις εκπληκτικές εκτός δρόμου ικανότητες στις οποίες μας έχει συνηθίσει η εταιρεία; Οι άνθρωποι της μάρκας όχι μόνο το φαντάστηκαν, αλλά δουλεύουν μεθοδικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Grand Wagoneer: Η αμερικανική νοοτροπία σε ένα ηλεκτρικό SUV

Η ναυαρχίδα των ηλεκτρικών πλάνων της Jeep θα είναι το Grand Wagoneer, ένα μοντέλο που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην αμερικανική αγορά. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μοντέλο στην ιστορία της αμερικανικής μάρκας. Η ισχύς που θα έχει αναμένεται να ξεπερνάει τους 600 ίππους στις ισχυρότερες εκδόσεις, ενώ η αυτονομία του θα κυμαίνεται στα 800 km ή και ακόμα ψηλότερα. Η παρουσίασή του αναμένεται το 2024 ή το 2025.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/5bda8e55483efdae6bff72b4aab1cb62.jpg

Wagoneer S: Το μεγάλο ηλεκτρικό SUV που θα δούμε και στους ευρωπαϊκούς δρόμους

Σε παρόμοιο μοτίβο θα κινηθεί και η ελαφρώς πιο μικρή έκδοση του αυτοκινήτου, το Wagoneer, το οποίο θα έχει επίσης πολύ μεγάλη ισχύ που θα φτάνει ή και θα ξεπερνάει τους 600 ίππους, ενώ και η αυτονομία θα αγγίζει την περιοχή των 800 km. Αρχικά θα κυκλοφορήσει στην Αμερική όμως αργότερα θα το δούμε και στην Ευρώπη.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/ecda5abea71fdafb69b6d568dd56d12e.jpg

Recon: Η σκληροτράχηλη πρόταση που μπορεί να σε πάει παντού με απόλυτη ησυχία

Ένα από τα πιο σκληροτράχηλα ηλεκτρικά μοντέλα της αγοράς θα είναι το Recon. Ουσιαστικά  είναι ένα αυτοκίνητο που θα μεταφέρει στην ηλεκτρική εποχή τις extreme ικανότητες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο Wrangler. Βέβαια η παρουσία του Recon δεν μεταφράζεται σε κατάργηση του Wrangler, καθώς τα δύο μοντέλα θα συνυπάρχουν.

Δείτε ακόμα: Jeep: Πώς βγήκε το θρυλικό όνομα;

Μερικά στοιχεία εξοπλισμού που δείχνουν τον προσανατολισμό του Recon είναι τα ακόλουθα:

  • Selec-Terrain: ενεργό σύστημα διαχείρισης πρόσφυσης
  • e-locker: σύστημα «κλειδώματος» των αξόνων κίνησης
  • Προστατευτικές ποδιές αμαξώματος
  • Γάντζοι ρυμούλκησης και off-road ελαστικά
  • Αφαιρούμενα και αναδιπλούμενα τμήματα αμαξώματος (πόρτες, οροφή, κτλ.)
  • Τελευταίας γενιάς σύστημα πολυμέσων Uconnect, το οποίο περιλαμβάνει και αναλυτικούς
  • Οδηγούς για τις σημαντικότερες εκτός δρόμου διαδρομές

 

Όλα τα παραπάνω θα συνδυαστούν με την παρουσίαση και κυκλοφορία του Avenger, ενός νέου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου που θα τοποθετηθεί στην κατηγορία των B-SUV. Ο στόχος της Jeep για την Ευρώπη είναι μέχρι το 2030 το 100% των πωλήσεων να αφορά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Όσον αφορά την Αμερική, στο ίδιο χρονικό διάστημα θέλει να έχει πετύχει τουλάχιστον το 50% των πωλήσεων να προέρχεται αποκλειστικά από μοντέλα που κινούνται μόνο με μπαταρία.

Πώς σου φαίνεται που ακόμα και τα σκληροτράχηλα μοντέλα της Jeep με τους θηριώδεις κινητήρες θα γίνουν αθόρυβα και ήσυχα, μεταβαίνοντας στην ηλεκτρική εποχή;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...