Αλλάζει πρόσωπο η Παραλιακή: Καλλιθέα-Βούλα με ποδήλατο!

Η Αθήνα επιχειρεί να εκσυγχρονιστεί, ακολουθώντας τα βήματα μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Στα τέλη του 2025, οι κάτοικοι θα έχουν έναν τεράστιο ποδηλατόδρομο μήκους 13,5 χλμ.

  • -
  • -

Το «πράσινο φως» για την έναρξη των διαδικασιών δημοπράτησης και ακολούθως υλοποίησης ενός εμβληματικού έργου για το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, της κατασκευής ενός ενιαίου ποδηλατοδρόμου- πεζοδρόμου από την Καλλιθέα μέχρι τη Βούλα, «άναψε» σήμερα μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης συνεργασίας από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον εντεταλμένο σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Το έργο, το οποίο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση καθώς είναι ήδη ενταγμένο στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με προϋπολογισμό 24,7 εκατ. ευρώ, θα δημοπρατηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και θα κατασκευαστεί από την περιφέρεια Αττικής.

Θα περνάς έξι δήμους της Αττικής με τα πόδια ή το ποδήλατο

Το αντικείμενο του έργου «Αθηναϊκή Ριβιέρα- Αστικός Περίπατος» αφορά στο πρώτο κομμάτι της «Αθηναϊκής Ριβιέρας» και ειδικότερα στην ενοποίηση της αστικής ακτογραμμής του νομού Αττικής, μέσω ενός ενιαίου δικτύου πεζοδρόμου- ποδηλατοδρόμου που εκτείνεται από τον δήμο Καλλιθέας μέχρι το δημαρχείο του δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, διασχίζοντας έξι δήμους (Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού- Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης). Το εκτιμώμενο συνολικό μήκος είναι 13,5 χιλιόμετρα.

paraliaki

Διαβάστε επίσης: Αττική: Τι νέο θα δείτε στην Παραλιακή μόλις επιστρέψετε

Στόχος του έργου, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2025, είναι η δημιουργία ενός αναβαθμισμένου ελεύθερου δημόσιου χώρου, που αποδίδεται στους πεζούς και τους ποδηλάτες όλου του λεκανοπεδίου της Αττικής. Η παρέμβαση στοχεύει στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος μέσω της αναβάθμισης της ποιότητας του αστικού χώρου και της προσέλκυσης νέων λειτουργιών οικονομικών δραστηριοτήτων, έχοντας ταυτόχρονα θετικό αντίκτυπο στο φυσικό περιβάλλον των αστικών κέντρων, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και επιτυγχάνοντας σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας που θα οδηγήσει σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...