Αττική: Τι νέο θα δείτε στην Παραλιακή μόλις επιστρέψετε [video]

Ένας από τους σημαντικότερους δρόμους της Αττικής αναβαθμίστηκε. Η Λεωφόρος Ποσειδώνος έχει νέα άσφαλτο, φώτα LED και ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο. Δείτε ποιο είναι;

  • -
  • -

Σε έναν από τους πιο σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους της Αττικής μετατρέπεται η Λεωφόρος Ποσειδώνος. Ο μεγαλύτερος δρόμος του παραλιακού μετώπου αναβαθμίζεται, με την Περιφέρεια Αττικής να έχει ήδη ολοκληρώσει ένα μεγάλο τμήμα από τις εκτεταμένες εργασίες βελτίωσης του οδικού δικτύου.

Συγκεκριμένα, η γνωστή και ως Παραλιακή, διαθέτει πλέον νέο αντιολισθητικό ασφαλτοτάπητα αθόρυβης κύλισης, νέες διαγραμμίσεις και φωτισμό LED σε όλο το μήκος του δρόμου, με τον οποίο επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό μέχρι και 70%, ενώ εξοικονόμηση ενέργειας επιτυγχάνεται και από τους φωτεινούς σηματοδότες που και αυτοί έχουν αντικατασταθεί επίσης με LED.

paraliaki

Παράλληλα, έχει διευκολυνθεί σημαντικά η προσβασιμότητα των πεζών και των ΑμεΑ με τις νέες πεζογέφυρες που έχουν τοποθετηθεί στο ύψος του Φλοίσβου και στον Άλιμο αντίστοιχα.

Προσοχή στην κάμερα στα φανάρια

Στην Ποσειδώνος εφαρμόζεται για πρώτη φορά το μέτρο αποτροπής τροχαίων παραβάσεων με κάμερα ανίχνευσης παραβίασης του φωτεινού σηματοδότη. Η κάμερα είναι ενσωματωμένη στη συμβολή της Λεωφόρος Ποσειδώνος με την Καλαμακίου προς Πειραιά, στον Άλιμο.

paraliaki

Ο καταγραφικός μηχανισμός μπορεί να αποθηκεύσει έξι διαδοχικές φωτογραφίες με την πορεία του οχήματος κατά την παράβαση – όταν περάσει το κόκκινο - και φυσικά την πινακίδα.

Διαβάστε επίσης: Κάμερες στα φανάρια της Αττικής – Πότε χάνεις για πάντα το δίπλωμα;

Εκτός των παραπάνω, η Περιφέρεια αναβάθμισε τον χώρο πρασίνου στην κεντρική νησίδα. Σε όλο το μήκος της λεωφόρου Ποσειδώνος έγιναν εργασίες καλλωπισμού, κλαδέματος, καθαριότητας, ενώ φυτεύτηκαν νέα φυτά τα οποία συντηρούνται με σύγχρονο σύστημα αυτόματου ποτίσματος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...