Απίστευτη απάτη: Ρώσος πούλησε... ανύπαρκτες Ferrari σε εκατομμυριούχους

Ο απατεώνας κατάφερε να πείσει τα πλούσια θύματά του ότι θα τους πουλήσει μια θέση στο βιβλίο παραγγελιών απίστευτα σπάνιων Ferrari.

  • -
  • -

Χτίζοντας ένα πειστικό προφίλ στο Instagram και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Daniel Lesin εμφανιζόταν ως ένας πάμπλουτος γιος Ρώσου ολιγάρχη που ζούσε το όνειρό του με πανάκριβα αυτοκίνητα, σπίτια και ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Είχε δώσει τόση προσοχή σε όλες τις λεπτομέρειες που κατάφερε να πείσει πως ανήκει στην παγκόσμια ελίτ, έχοντας… δισεκατομμύρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς του. Όμως, όλη η ιστορία δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα προσεκτικά στημένο ψέμα. Και μάλιστα, ένα ψέμα το οποίο χρησιμοποιείται προκειμένου να εξαπατά τους πραγματικά πλούσιους.

Ο Daniel Lesin πουλούσε… αέρα έναντι τεράστιων χρηματικών ποσών, ολοκληρώνοντας με επιτυχία μελετημένες κομπίνες. Η Ferrari ήταν ένα από τα «όπλα» που χρησιμοποίησε για να εξαπατήσει εκατομμυριούχους. Όταν αποκαλύφθηκαν τα Monza SP1 και SP2, η Ferrari ανακοίνωσε ότι θα παραχθούν μόλις 499 μονάδες, οι οποίες θα κοστίζουν… εκατομμύρια.

Τα απίστευτα συλλεκτικά αυτοκίνητα ήταν ίδια, με διαφορά ότι το SP1 είναι μονοθέσιο και το SP2, διθέσιο. H Ferrari ακολούθησε τη συνηθισμένη τακτική της, ανοίγοντας τα βιβλία παραγγελίας μόνο στους πιο πιστούς -και σωστά δικτυωμένους- πελάτες της. Όταν πρόκειται να φτιαχτούν τόσο ιδιαίτερα και υψηλής αξίας μοντέλα, η Ferrari δίνει προτεραιότητα στους καλύτερους πελάτες. Μετά, ακολουθούν οι υπόλοιποι.  

Η απάτη του Daniel Lesin με τις ανύπαρκτες Ferrari

O Daniel Lesin προφασίστηκε ότι έχει πολύ δυνατές διασυνδέσεις μέσα στη Ferrari λόγω των 75 αυτοκινήτων που έχει αγοράσει η οικογένειά του. Έτσι εξασφάλισε από νωρίς τη δική του θέση ανάμεσα στις 499 διαθέσιμες. Μια συλλεκτική Ferrari Monza SP1 ή SP2 θα ήταν δική του! Όμως, τα «κονέ» του ήταν τόσο μεγάλα που κατάφερε να σιγουρέψει 5 ακόμη θέσεις στα βιβλία παραγγελιών. Τις οποίες φυσικά, θα τις πουλούσε αδρά στους εκατομμυριούχους που θέλουν να αποκτήσουν τις συλλεκτικές Ferrari, όμως δεν είχαν τις κατάλληλες διασυνδέσεις για να προλάβουν τη δική τους.

Δείτε ακόμη: Χάκερς έβαλαν πορνό σε φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Όπως είναι προφανές, ο Daniel Lesin είχε μόνο… αέρα κοπανιστό και τον πούλησε με χαρακτηριστική ευκολία στα εύπορα θύματά του! Δεν υπάρχει ενημέρωση για την τιμή κάθε υποτιθέμενης «θέσης», εκτιμάται όμως ότι μιλάμε για επταψήφιο ποσό. Λίγες απάτες ακόμη και ο Daniel Lesin θα γινόταν αυτός που πλάσαρε πως ήταν. Μόνο που, όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, κάποια στιγμή «την πάτησε» και έπεσε στα χέρια των αρχών. Έχει συλληφθεί και εκκρεμεί το δικαστήριο, το οποίο και θα αποφασίσει την ποινή του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...