Χάκερς έβαλαν πορνό σε φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

Πας να φορτίσεις το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο και βλέπεις αντί για τα κλασικά προωθητικά μηνύματα, να παίζει πορνό. Αστείο, αλλά συνέβη στ’ αλήθεια.

  • -
  • -

Θύμα χάκερ έπεσαν κάποιοι φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο νησί Isle of Wight που ανήκει στη Βρετανία, οι οποίοι αποδείχτηκε ότι είχαν ανεπτυγμένη αίσθηση του χιούμορ.

Αν και κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο τον φορτιστών και πιθανότατα θα μπορούσαν να κάνουν κάποια απάτη, εν τούτοις αυτό που επέλεξαν να κάνουν είναι να απεικονίσουν μία ιστοσελίδα με πορνό.

Σίγουρα αν κάποιος οδηγός ηλεκτρικού αυτοκινήτου έφτασε στους εν λόγω σταθμούς με πολύ χαμηλό φορτίο μπαταρίας, ελπίζοντας να ανεφοδιαστεί με ρεύμα ώστε να συνεχίσει τη διαδρομή του, η εμπειρία που βίωσε δεν πρέπει να ήταν ευχάριστη.

 Φορτιστές

Οι σταθμοί φόρτισης που έπεσαν θύμα χάκερ έχουν τοποθετηθεί από τη δημοτική αρχή της περιοχής, όμως η διαχείρισή τους έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία από όταν έγινε γνωστό το περιστατικό προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες. Οι πρώτες ήταν να καταστήσει τους σταθμούς μη διαθέσιμους για το κοινό και στη συνέχεια να καλέσει τους αρμόδιους τεχνικούς, ώστε να τους επαναφέρουν σε λειτουργική κατάσταση και να απομακρύνουν το άσεμνο περιεχόμενο.

Δείτε ακόμα: Χακαρισμένοι φορτιστές στη Ρωσία, υποστηρίζουν Ουκρανία [video]

Οι πρώτες αναφορές σχετικά με το συμβάν έγιναν από οδηγούς που θέλησαν να χρησιμοποιήσουν τους σταθμούς όμως ανακάλυψαν ότι δεν μπορούσαν να το κάνουν.

Η δημοτική αρχή ανέφερε ότι γνωρίζει πως κάποιοι από τους φορτιστές που έχει βάλει είναι ευάλωτοι απέναντι σε τέτοιου είδους επιθέσεις, ενώ συμπλήρωσε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα προχωρήσει στην αντικατάστασή τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...