Οι ξεχωριστές Ferrari Monza SP1 και SP2

Η ιταλική φίρμα εγκαινιάζει μια νέα σειρά ιδιαίτερων μοντέλων

  • -
  • -
H Ferrari αποκάλυψε επίσημα τις νέες Monza SP1 και Monza SP2, αφήνοντας πολλά… σαγόνια να πέσουν στο πάτωμα. Τα ιδιαίτερα μοντέλα είναι προφανώς για λίγους μιας και λανσάρουν μια νέα σειρά της μάρκας, την «Icona». Τα περιορισμένης παραγωγής Monza υιοθετούν αρκετά χαρακτηριστικά από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της δεκαετίας 1950, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζουν τη σύγχρονη τεχνολογία. Πιο συγκεκριμένα, τα SP1 και SP2 άντλησαν το μεγαλύτερο μέρος της έμπνευσής τους από κλασσικά αγωνιστικά όπως η 166 ΜΜ του 1948.

Αν και τα δύο ιταλικά δημιουργήματα μοιράζονται αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία, η Monza SP1 έχει μόλις ένα κάθισμα (από τη μία πλευρά), προσφέροντας μια πρωτόγνωρη για τα σημερινά δεδομένα οδηγική εμπειρία. Σίγουρα δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε με αυτό, μιας και δεν μοιάζει με τίποτα άλλο που έχουμε δει στον δρόμο. Το εμπρός μέρος εντυπωσιάζει με την προκλητική του μάσκα, ενώ οι σημαντικότερες αλλαγές βρίσκονται στο παρμπριζ, που δεν υπάρχει… κυριολεκτικά! Με αυτόν τον τρόπο οι σχεδιαστές δίνουν στον οδηγό μια αίσθηση για το πώς αισθάνονται οι οδηγοί της F1. Οι πόρτες είναι μοναδικές και ανοίγουν προς τα επάνω, αποκαλύπτοντας το compact cockpit. 

Στην περίπτωση της Monza SP2, μπορεί να φιλοξενηθεί και ένας ακόμα επιβάτης. Στο σημείο που θα έπρεπε να βρίσκεται το παρμπρίζ, υπάρχει ένα μικρό ανύψωμα του καπό, καλύπτοντας τόσο τον πίνακα οργάνων όσο και τον οδηγό από τον αέρα.

Τα Monza εφοδιάζονται με τα πιο ισχυρά μοτέρ που έχουν φτιαχτεί ποτέ στο Maranello. Ο 6.5 V12 κινητήρας των 810 ίππων και 719 Nm ροπής είναι ικανός να εκτοξεύσει τα ξεχωριστά μοντέλα από στάση και μέσα σε 2,9 sec να έχουν φτάσει τα 100 km/h. Τελική; 300 km/h αναφέρει η Ferrari. 300 km/h χωρίς οροφή; Μόνο με το κράνος; 
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...