Τιμές καυσίμων: Γιατί ανεβαίνει πάλι η βενζίνη;

Την τελευταία εβδομάδα καταγράφεται νέα άνοδος στις τιμές των καυσίμων. Η βενζίνη αυξήθηκε κατά 5 λεπτά το λίτρο και το πετρέλαιο κατά 15 λεπτά.

  • -
  • -

Νέες ανατιμήσεις παρουσιάζονται στις τιμές των καυσίμων, με το μέσο όρο της απλής αμόλυβδης να ξεπερνά εκ νέου τα 2 ευρώ το λίτρο στην Ελλάδα και το diesel κίνησης να διαμορφώνεται στο 1,925 € το λίτρο.

Οι ανατιμήσεις οφείλονται σε δύο βασικούς παράγοντες: Πρώτον στην αύξηση του μπρεντ, με το βαρέλι διεθνώς να κινείται πλέον στα 100 δολάρια και δεύτερον στην ισοτιμία ευρώ – δολαρίου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες αυξήσεις το επόμενο διάστημα, καθώς όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει περαιτέρω άνοδος στην τιμή του «μαύρου χρυσού», γεγονός που θα επηρεάσει και την τελική τιμή στην αντλία.

Οι οδηγοί βάζουν 10-20 ευρώ

Ο κόσμος παρακολουθεί με αγωνία τις διακυμάνσεις στις τιμές των καυσίμων, με την πρόεδρο των βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, να κάνει λόγο για δύσκολες μέρες. Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, η κυρία Ζάγκα, ανέφερε: Στην Αττική ο μέσος όρος της απλής αμόλυβδης είναι πάνω από τα 2 ευρώ. Ο κόσμος ότι είχε τα ξόδεψε. Είναι και τέλος του μήνα. Είναι δύσκολα και φθηνή βενζίνη δεν υπάρχει. Ο κόσμος πρέπει να παίρνει την ποσότητα και την ποιότητα που πρέπει στην σωστή τιμή και γι’ αυτό είναι υπεύθυνο το κράτος».

Διαβάστε επίσης: Έβαλα νοθευμένη βενζίνη. Πώς κάνω καταγγελία στο πρατήριο;

Όσο για τα πόσα χρήματα βάζουν οι οδηγοί σε κάθε επίσκεψή τους στα πρατήρια, η πρόεδρος είπε πως κατά μέσο όρο τα ποσά κινούνται από 10 έως 20 ευρώ, δηλαδή ίσα ίσα για να καλύψουν τις απαραίτητες μετακινήσεις.

Θα υπάρξει νέο Fuel Pass;

Με τις εξελίξεις να τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και την κατάσταση για τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να είναι εξαιρετικά δύσκολη, το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει ένα νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας. Από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να προαναγγείλει την περαιτέρω μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, τη συνέχιση των επιδοτήσεων κι ένα ακόμη Fuel Pass εφόσον οι τιμές των καυσίμων διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...