Kia EV9: Έφτασε η ώρα του μεγάλου ηλεκτρικού SUV

Το μεγαλύτερο και πιο πολυτελές μοντέλο της Kia είναι σχεδόν έτοιμο. Η εμφάνισή του, το σαλόνι του και οι τεχνολογίες του, αναμένεται να συναρπάσουν τους πάντες

  • -
  • -

Η Kia έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες από το ολοκαίνουριο μοντέλο της γκάμας της και συγκεκριμένα από τις δοκιμές εξέλιξης των καμουφλαρισμένων οχημάτων. To EV9 περιγράφεται από την κορεατική φίρμα ως η ναυαρχίδα της σειράς, ένα αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε για να μεταμορφώσει την κατηγορία των μεγάλων ηλεκτρικών SUV.

kia

Αυτήν τη στιγμή, οι μηχανικοί και δοκιμαστές της Kia πραγματοποιούν τα τελικά τεστ. Στόχος είναι το αυτοκίνητο να είναι έτοιμο στα τέλη του έτους, προκειμένου να κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στις αρχές του 2023. Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, το EV9 δεν είναι απλά το κορυφαίο μοντέλο της μάρκας, αλλά ένα επαναστατικό όχημα που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τα SUV και συνάμα επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της φίρμας στη βιώσιμη ηλεκτροκίνηση.

Πόση αυτονομία θα έχει;

Το EV9 αναπτύχθηκε σε μια περίοδο 44 μηνών, με στόχο να θέσει νέα πρότυπα στη σχεδίαση, τις επιδόσεις, την αυτονομία, τη δυναμική οδήγηση, την τεχνολογία και την άνεση. Βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο πρωτότυπο που είδαμε πριν έναν χρόνο περίπου, ακολουθώντας τη φιλοσοφία «Opposites United». Το σχήμα του είναι τετραγωνισμένο, με αιχμηρές γωνίες και μια μάσκα που κλέβει την παράσταση.

kia

Το εσωτερικό από την άλλη, εκφράζει τη λιτή πολυτέλεια και την προηγμένη τεχνολογία, παρέχοντας εκπληκτικά επίπεδα άνεσης στους επιβάτες. Χάρη στην προηγμένη πλατφόρμα Electric Global Modular Platform (E-GMP) στην οποία πατάει, εξασφαλίζει εξαιρετική συμπεριφορά στον δρόμο και αποδοτικότητα. Η μπαταρία του μπορεί να φορτίσει με ισχύ έως τα 350 kW, αναπληρώνοντας ενέργεια από το 0 στο 80% σε περίπου 20 με 30 λεπτά της ώρας.

Στοιχεία σχετικά με το ηλεκτρικό σύνολο, την ισχύ και τη χωρητικότητα της μπαταρίας δεν ανακοινώθηκαν επίσημα. Ωστόσο, αν λάβουμε υπόψη παλαιότερη αναφορά της Kia, η αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες παρέχει αυτονομία 480 km.

Το δοκιμάζουν σε όλο τον κόσμο

Κατά τη διάρκεια της φάσης των δοκιμών, το EV9 υποβάλλεται σε μια σειρά εξαντλητικών τεστ, που περιλαμβάνει από κίνηση σε λόφο, έως ανώμαλα εδάφη, υδάτινα περάσματα, αυτοκινητόδρομους, ακόμη και τα αδυσώπητα λιθόστρωτα δρομάκια του Βελγίου.

kia

Δείτε εδώ τη δοκιμή του Kia EV6 GT των 585 ίππων

Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν σε τοποθεσίες ανά τον κόσμο, με την ομάδα εξέλιξης της Kia να προσομοιώνει τις πιο ακραίες καταστάσεις, ελέγχοντας με ακρίβεια κάθε κομμάτι και εξάρτημα του μεγάλου ηλεκτρικού SUV.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...