Ποιο αυτοκίνητο κρύβει έναν ελέφαντα μέσα στο λεβιέ του κιβωτίου;

Ένα αυτοκίνητο που μπορεί να θεωρηθεί «έργο τέχνης», τόσο για το εξωτερικό του όσο και για την καμπίνα του.

  • -
  • -

Ποιοι από εσάς θυμάστε την γυάλινη σφαίρα από τις ταινίες του Jurassic Park; To απολιθωμένο κεχριμπάρι μέσα στο οποίο βρέθηκε το κουνούπι που είχε πιει αίμα δεινοσαύρων κι έτσι διατήρησε το DNA των τρομερών προϊστορικών γιγάντων που ξαναήρθαν στη ζωή. Φανταστείτε τώρα κάτι αντίστοιχο, να βρίσκεται στην καμπίνα του άκρως συλλεκτικού νέου σας hypercar. Πριν όμως πούμε περισσότερα για την συγκεκριμένη λεπτομέρεια, πάμε να δούμε πως προέκυψε το όλο concept.

Δείτε ακόμη: Κι όμως, κάποιος αγόρασε 8 Bugatti!

Φυσικά κάνουμε λόγο για την εκθαμβωτική Bugatti Mistral, την «ανοιχτή» έκδοση αν θέλετε της επίσης εντυπωσιακής και επιτυχημένης Chiron. Μετά από τεράστια πίεση των θαυμαστών και αγοραστών της μάρκας για μία open-top έκδοση της Chiron, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία προχώρησε στο λανσάρισμα του συγκεκριμένου μοντέλου. Γιατί όχι άλλωστε, αφού όταν είχε κυκλοφορήσει η Veyron και προς το τέλος της καριέρας της ακολούθησε και η Veyron roadster, η επιτυχία ήταν τεράστια.

mistral

Έτσι λοιπόν γεννήθηκε η Mistral. Το θέμα όμως ήταν ότι η Chiron δεν είχε σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να υποστηρίξει και μία ανοιχτή έκδοση, οπότε οι μηχανικοί της Bugatti έπρεπε να στρωθούν στην δουλειά, με το αποτέλεσμα να αποζημιώνει αυτούς, αλλά και το κοινό φυσικά με το αζημίωτο βέβαια. Με το κόστος απόκτησης να αγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, η γαλλική μάρκα ήθελε να είναι σίγουρη πως το αποτέλεσμα θα ήταν αποστομωτικό, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Δείτε ακόμη: Δείτε αυτόν τον οδηγό να πιάνει τα 414 km/h σε δημόσιο δρόμο [video]

Γυρνώντας λοιπόν στο απολιθωμένο κουνούπι που αναφέραμε στην αρχή, ένα από τα αμέτρητα στοιχεία που κάνουν την Mistral να ξεχωρίζει είναι το έργο τέχνης που κρύβεται εντός του λεβιέ του κιβωτίου. Στην πίσω πλευρά αυτού, βρίσκεται ένας απολιθωμένος… ελέφαντας. Όπως ακριβώς και το κουνούπι από το Jurassic Park, έτσι και εδώ έχουμε έναν ξύλινο σκαλιστό ελέφαντα.

interior

Πρόκειται για έναν φόρο τιμής στον αδερφό του δημιουργού της μάρκας, Ettore Bugatti, τον Rembrandt Bugatti, ο οποίος ήταν γλύπτης και δημιουργούσε ομοιώματα ζώων. Καθόταν με τις ώρες στον ζωολογικό κήπο, παρατηρώντας και δημιουργώντας τα δικά του ομοιώματα. Ο πρώτος ελέφαντας μάλιστα που τοποθετήθηκε ποτέ σε αυτοκίνητο της Bugatti ήταν δημιούργημα του Rembrandt και βρισκόταν στο εμπρός μέρος της Royale.

bugatti_type_41_royale_coupe_

Με την Mistral λοιπόν να αποτελεί όχι μόνο την roadster έκδοση της Chiron, αλλά και το κύκνειο άσμα του W16 κινητήρα καθώς η μάρκα οδεύει προς τον εξηλεκτρισμό, όλα έπρεπε να είναι στην εντέλεια. Στόχος που μάλλον επιτεύχθηκε αν σκεφτείτε πως και τα 99 κομμάτια που θα κατασκευαστούν έχουν ήδη βρει σπίτι!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...