Αττική: Η λεωφόρος από την οποία περνάνε αγριογούρουνα!

Πινακίδες για διέλευση αγριογούρουνων μπήκαν σε μία από τις κεντρικότερες λεωφόρους της Αθήνας.

  • -
  • -

Μόλις λίγα χλμ. από το κέντρο της Αθήνας υπάρχουν αυτή τη στιγμή πινακίδες, οι οποίες έχουν σκοπό να προειδοποιήσουν τους οδηγούς για το ενδεχόμενο να συναντήσουν ξαφνικά μπροστά τους ένα ή περισσότερα αγριογούρουνα.

Μπορεί η παρουσία των εν λόγω ζώων να έχει συνδεθεί περισσότερο με την Πάρνηθα όσον αφορά την Αττική, οπότε κάποιος θα περίμενε ότι οι πινακίδες έχουν μπει σε περιοχές όπως οι Αχαρνές και οι Θρακομακεδόνες, όμως αυτή την φορά υπήρξε ανατροπή.

Ο δρόμος στον οποίο κάνουν βόλτες τα αγριογούρουνα είναι η Λεωφόρος Αθηνών (ή λεωφόρος Καβάλας όπως την ξέρουν οι πιο παλιοί). Μάλιστα, η προειδοποίηση προς τους οδηγούς εντοπίζεται μέσα στον αστικό ιστό, καθώς οι πινακίδες έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή του Δαφνίου.

Δείτε ακόμα: Διαδραστικός χάρτης: Δες πότε θα σε πιάσει η βροχή στον δρόμο

Έτσι, ενώ πρόκειται για ένα σημείο όπου θεωρητικά η έντονη ανθρώπινη παρουσία έχει διώξει κάθε ίχνος άγριας ζωής, τελικά αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο.

Αυτό που πρέπει να κάνουν οι οδηγοί βλέποντας τις πινακίδες είναι να μειώσουν την ταχύτητά τους ώστε να έχουν περισσότερο χρόνο αντίδρασης και να αυξήσουν την εγρήγορση και τον βαθμό ετοιμότητας ώστε να ανταποκριθούν κατάλληλα αν προκύψει ανάγκη.

Δείτε στο video που ακολουθεί το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...