Δες live πού θα βρέχει σε κάθε δρόμο της Ελλάδας - Διαδραστικός χάρτης

Η κακοκαιρία καλύπτει σταδιακά όλη την Ελλάδα, οπότε δες αν θα θα βρέχει στους δρόμους και την περιοχή που θα κινηθείς αυτές τις μέρες.

  • -
  • -

Αυτές τις μέρες αναμένεται να βρέξει σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να κάνει λόγο για βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους, αφήνοντας αποστάσεις ασφαλείας, μειώνοντας την ταχύτητά τους και φρενάροντας εγκαίρως, για να μη βρεθούν σε κίνδυνο. Σε ακραίες περιπτώσεις, όταν η ποσότητα βροχής είναι τόση ώστε να μειώνει στο ελάχιστο την ορατότητα, θα πρέπει να είναι έτοιμοι ακόμα και να σταματήσουν σε ένα ασφαλές σημείο, για τους ίδιους αλλά και για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

Πού μπορώ να δω αν θα βρέχει εκεί που πάω

Όσοι θέλουν να ταξιδέψουν ανά την επικράτεια, να μετακινηθούν από νομό σε νομό ή στην περιφέρεια που κατοικούν, αλλά δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ακριβώς τον καιρό, μπορούν να το κάνουν μέσω της εφαρμογής ROADS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο meteo.gr. Η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να έχει πρόσβαση στις καιρικές συνθήκες που προβλέπονται σε όλο το ελληνικό οδικό δίκτυο για τις επόμενες τρεις ημέρες, με χρονικό βήμα τριών ωρών. Οι δρόμοι χρωματίζονται με: 

  • πράσινο χρώμα όταν δεν αναμένονται φαινόμενα
  • ανοιχτό μπλε χρώμα όταν αναμένεται βροχή
  • βαθύ μπλε χρώμα όταν αναμένεται ισχυρή βροχή
  • γαλάζιο χρώμα όταν αναμένεται χιονόνερο
  • μωβ χρώμα όταν αναμένεται χιόνι

Χάρη σε αυτήν τη λειτουργία, μπορείτε να παρακολουθείτε τις συνθήκες. Πατήστε εδώ για να εισέλθετε στον διαδραστικό χάρτη, επιλέξτε την περιοχή, πατήστε το βελάκι πάνω αριστερά και δείτε τον καιρό ανά 3 ώρες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...