Ποια έκδοση του Volkswagen Golf έγινε η ταχύτερη όλων στο Nurburgring; [video]

Το επετειακό μοντέλο εκτός από συλλεκτικό έγινε και το ταχύτερο όλων των εποχών.

  • -
  • -

Στα πλαίσια του εορτασμού της 20ης επετείου της σειράς R32 και R του Golf, η Volkswagen δημιούργησε μία ειδική έκδοση για το σημερινό Golf R 8ης γενιάς, η οποία μάλιστα είναι και η ισχυρότερη που είδαμε ποτέ. Φέροντας την ονομασία “20 Years”, το νέο αυτό μικρομεσαίο μοντέλο επιδόσεων ξεχωρίζει χάρη σε διάφορες αισθητικές διαφοροποιήσεις εξωτερικά, αλλά και εσωτερικά καθώς η απόδοση του έχει ανέβει από τους 320 στους 333 ίππους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το νέο αυτό Golf να γίνει το ταχύτερο που έχει χρονομετρηθεί ποτέ στην πίστα του Nurburgring με χρόνο 7:47.31. Πρόκειται για μία διαφορά 4 δευτερολέπτων σε σχέση με τον προκάτοχο του η οποία προέκυψε χάρη σε μερικές αναβαθμίσεις-κλειδιά που φέρει το νέο αυτό μοντέλο.

VW-Golf-R-20years-Nurburgring-2

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το VW Golf GTi απέναντι στο Cupra Leon e-Hybrid

Όσον αφορά τα «κλασικά» νούμερα που αφορούν το σπριντ 0-100 km/h και την τελική ταχύτητα, το Gold R 20 Years είναι κατά 0,1 sec ταχύτερο έως τα πρώτα 100 km/h σε σχέση με το «απλό» R (4,6 αντί για 4,7 sec), ενώ η τελική ταχύτητα έχει ανέβει στα 270 km/h έναντι των 250 km/h του Golf R με τους 320 ίππους.

Στοιχεία όπως το σύστημα anti-lag που κρατά τις στροφές του turbo ψηλά ακόμη και όταν ο οδηγός δεν πατάει το πεντάλ του γκαζιού ώστε να έχει ακαριαία απόκριση όταν θελήσει να επιταχύνει ή η εκτεταμένη δυνατότητα ρύθμισης των αναρτήσεων ανάλογα τις απαιτήσεις, έκαναν την διαφορά χαρίζοντας στο επετειακό Golf τον κορυφαίο χρόνο.

interior

Σε άλλα νέα, το νέο συλλεκτικό αυτό μοντέλο εφοδιάζεται με όλα τα καλούδια του προαιρετικού εξοπλισμού, αλλά και μερικά ακόμη έξτρα. Για παράδειγμα ως στάνταρ έρχεται με την εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic, το Performance Pack που περιλαμβάνει το “R-Performance Torque Vectoring”, την πίσω αεροτομή και προγράμματα οδήγησης όπως το Drift mode, ενώ στο R “20 Years” υπάρχει και κάτι που λέγεται «Emotional Start». Πρόκειται ουσιαστικά για μία αλλαγή στον προγραμματισμό του εγκεφάλου ώστε το αυτοκίνητο να κάνει ένα ανέβασμα μέχρι τις 2.500 rpm κάθε φορά που εκκινεί ο κινητήρας με αποτέλεσμα ο οδηγός να ακούει την ηχητική απόκριση που συνοδεύει αυτή την «ξερογκαζιά».

Διαβάστε τα πάντα για το Volkswagen Golf R “20 Years” εδώ

front

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...