Τέλος το μποτιλιάρισμα – Έτσι θα γλυτώνετε την κίνηση στους δρόμους

Μέσω του smartphone, οι οδηγοί στην Αττική θα βλέπουν online τους χρόνους των διαδρομών και θα επιλέγουν τον δρόμο με τη λιγότερη κίνηση.

  • -
  • -

Μια νέα εφαρμογή που θα λειτουργεί σε κινητά τηλέφωνα και στόχο έχει να διευκολύνει τους οδηγούς σε συνθήκες έντονης κυκλοφοριακής κίνησης, λανσάρεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αττική. Συγκεκριμένα, το app με τεχνολογία Smart Cities, προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες να δουν σε πραγματικό χρόνο που έχει την περισσότερη και που τη λιγότερη κίνηση σε διάφορους οδικούς άξονες, επιλέγοντας την ταχύτερη διαδρομή.

Όπως αναφέρει το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, η εφαρμογή θα λειτουργήσει συνδυαστικά με τις ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων που ρυθμίζονται από την ομάδα των συγκοινωνιολόγων του, συμβάλλοντας σημαντικά στην βελτίωση της καθημερινής μετακίνησης των οδηγών.

Πώς θα υπολογίζεται η ταχύτερη διαδρομή

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τεχνολογικά προηγμένο οικοσύστημα κινητικότητας. Η προτεινόμενη λύση ενσωματώνει Floating Car Data (FCD) τα οποία θα παρακολουθούνται προκειμένου να υπολογίζουν χρόνους διαδρομής για την ενημέρωση και διευκόλυνση των χρηστών του οδικού δικτύου στην επιλογή διαδρομών με στόχο την αποσυμφόρηση των κορεσμένων. Με την συλλογή των δεδομένων είναι εφικτή η οπτικοποίηση και ο χρόνος των διαδρομών με συμφόρηση, έτσι ώστε να γίνουν μετρήσεις και προσαρμογή περισσότερων διαδρομών από το σημείο Α στο Β.

kinisi

Οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν διαδρομές είτε προσθέτοντας τις συντεταγμένες κάθε σημείου ενδιαφέροντος είτε επιλέγοντας τα σημεία στον χάρτη, και εντός ελάχιστων λεπτών οι διαδρομές θα τροφοδοτούνται με δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε ιστορικά δεδομένα και θα είναι εφικτό να γίνει συνδυασμός από διάφορα σημεία, να διερευνηθούν τυχόν προβλήματα και τα αίτια που τα προκάλεσαν, ώστε οι χρήστες να μπορούν να κατανοήσουν π.χ. τη συσχέτιση μεταξύ της ποιότητας του αέρα και των επιπέδων θορύβου, ειδικότερα μετά από έναν επανυπολογισμό διαδρομής για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα σε περιοχές όπου υπάρχει επιβάρυνση.

Δείτε εδώ από τι μένουν τα πιο πολλά αυτοκίνητα στον Κηφισό

Με απλά λόγια, η πλατφόρμα θα συλλέγει τα δεδομένα από πολλαπλές πηγές και περιοχές και θα τα αναλύει online. Στη συνέχεια, θα μοιράζεται και θα επεξεργάζεται τα δεδομένα από διαφορετικά συστήματα και πηγές σε ένα αστικό περιβάλλον. Αφού το cloud σύστημα αξιολογήσει τα πάντα, θα τα αξιοποιεί ποικιλοτρόπως, παρέχοντας με εύχρηστο τρόπο τις πληροφορίες στους οδηγούς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...