Ψηφιακό δίπλωμα: Πόσοι το έχουν κατεβάσει μέχρι σήμερα;

Αρκετοί αναρωτιόντουσαν για την αποδοχή που θα είχε το εγχείρημα

  • -
  • -

Πριν από μερικές εβδομάδες, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έθεσε σε λειτουργία την πρωτοποριακή εφαρμογή Gov.gr Wallet, μέσω της οποίας οι Έλληνες πολίτες μπορούν να έχουν στο τηλέφωνο τους τα ψηφιακά δελτία ταυτότητας και ψηφιακά διπλώματα οδήγησης. Αρκετοί ήταν συγκρατημένοι όσον αφορά την αποδοχή που θα είχε από το ελληνικό κοινό, αλλά τα πρώτα στοιχεία είναι άκρως ενθαρρυντικά! Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε σε ανάρτηση του στο Twitter o υπυργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, συνολικά έχουν εκδοθεί περισσότερα από 1.148.000 ψηφιακά αντίγραφα! Τα 645.000 αφορούν δελτία ταυτότητας και τα 503.000 διπλώματα οδήγησης.

Δείτε ακόμη:  Οι δέκα απαντήσεις σε ερωτήματα που έχεις για το Gov.gr Wallet

Δείτε ακόμη: Μπορώ να οδηγήσω στο εξωτερικό με το ψηφιακό δίπλωμα; 
Μάλιστα, τα νούμερα αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο στο άμεσο διάστημα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα βήματα ένας προς ένα για να κατεβάσετε το δίπλωμα και την ταυτότητα στο smartphone.

  1. Κατεβάζεις την εφαρμογή Gov.gr Wallet
  2. Συνδέεσαι μέσω κωδικών TaxisNet ή e-banking
  3. Ακολουθεί η διαδικασία ταυτοποίησης (μέσω κωδικού μιας χρήσης OTP - One Time Password, ο οποίος αποστέλλεται σε επιβεβαιωμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου).
  4. Εκδίδεται το ψηφιακό αντίγραφο

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε πως, κωδικός μιας χρήσης OTP αποστέλλεται και πρέπει να εισαχθεί τόσο για να αποθηκεύσεις το δίπλωμα οδήγησης, όσο και για την ταυτότητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...