Στο κινητό σου ΚΤΕΟ και ασφάλεια αυτοκινήτου - Δες τι αλλάζει

Δύο ακόμη πολύ βασικά έγγραφα που αφορούν τους οδηγούς θα αποκτήσουν ψηφιακή μορφή. Στο μέλλον, θα έχουμε ΚΤΕΟ και συμβόλαιο ασφάλισης στο smartphone.

  • -
  • -

Οι ψηφιακές υπηρεσίες διευρύνονται συνεχώς στη χώρα μας, με τους πολίτες να έχουν τη δυνατότητα συγκέντρωσης όλων των βασικών στοιχείων στο κινητό τους τηλέφωνο. Όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, η ανταπόκριση των Ελλήνων στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που έχουν αναπτυχθεί και τους επιτρέπουν να διεκπεραιώνουν ένα σύνολο από συναλλαγές και πράξεις, χωρίς να χρειάζεται να στηθούν στην ουρά των Διευθύνσεων Μεταφορών των Περιφερειών, είναι εντυπωσιακή.

kteo

Μετά το δίπλωμα οδήγησης το οποίο οι πολίτες υποδέχθηκαν με θέρμη και δεκάδες χιλιάδες κατέβασαν στο κινητό τους, σειρά παίρνουν δύο πολύ βασικά έγγραφα. Τα υπουργεία Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μελετούν ήδη τη δυνατότητα ψηφιακής ένταξης των στοιχείων για τον Τεχνικό Έλεγχο Οχημάτων (ΚΤΕΟ) και την ασφάλεια των αυτοκινήτων.

Μισό εκατομμύριο άδειες οδήγησης στην Ελλάδα βγήκαν ηλεκτρονικά

Ο κ. Παπαδόπουλος, αποκάλυψε ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία μεταφράζονται σε λιγότερη γραφειοκρατία, εξοικονόμηση διοικητικού κόστους στη δημόσια διοίκηση και διαφάνεια. Συγκεκριμένα, είπε πως για το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης, προσεγγίζουμε πλέον το μισό εκατομμύριο ηλεκτρονικές εκδόσεις, από τους επιτυχόντες στις εξετάσεις οδήγησης.

Διαβάστε επίσης: Ξέχασες το δίπλωμα στο σπίτι; Δες ποιο είναι το πρόστιμο

«Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 477.587 προσωρινές άδειες οδήγησης από τους ιδιώτες και τους επαγγελματίες που πέρασαν τις εξετάσεις και μπορούν από την επόμενη κιόλας μέρα να εκτυπώσουν την προσωρινή άδεια από τον υπολογιστή τους και να οδηγήσουν το αυτοκίνητό τους, χωρίς να περιμένουν τέσσερις μήνες να τους έρθει το δίπλωμα όπως συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν. Επιπλέον, έχουν εκδοθεί ηλεκτρονικά 38.000 αντικαταστάσεις και αντίγραφα διπλωμάτων, έχουν γίνει 30.000 ανανεώσεις διπλωμάτων ηλεκτρονικά, και έχουν εκδοθεί άλλες 14.610 άδειες οχημάτων μετά από κλοπή ή απώλεια. Επίσης, από το καλοκαίρι που ενσωματώθηκε και η διαδικασία της μεταβίβασης στο σύστημα έχουν γίνει ήδη ψηφιακά 8.500 πράξεις μεταβίβασης οχημάτων».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...