Νέο Video: ΚΤΜ X-BOW R 300 PS - Εφιάλτης ή όνειρο;

Ό,τι πιο κοντινό σε αγωνιστικό μονοθέσιο μπορείς να βγάλεις στο δρόμο, ανάλογα με τη χρήση και το περιβάλλον, η εμπειρία στο τιμόνι του KTM X-BOW μπορεί να είναι όνειρο. Ή εφιάλτης. Όπως φαίνεται και στο νέο μας video.

  • -
  • -

To KTM X-BOW R μας περίμενε στον αριθμό 2 της KTM-Strasse, στο Thalheim bei Wels της Αυστρίας, βρίσκεται το ΚΤΜ Χ-Bow Racing Center. Εκεί που χτυπά η καρδιά του προγράμματος αυτοκινήτων της ΚΤΜ. Κάτι μεταξύ Batmobile και αγωνιστικού κατηγορίας φόρμουλα, με πινακίδες κυκλοφορίας ώστε να κυκλοφορεί κανονικά στο δρόμο. Κανονικά, τρόπος του λέγειν… Ανοιχτό, χωρίς κανενός είδους προστασία από τη βροχή ή τον αέρα, χωρίς air condition, ηχοσύστημα ή θύρα USB, με απόσταση διπλωμένης χαρτοπετσέτας από το έδαφος, χωρίς υποβοήθηση στο τιμόνι ή τα φρένα, που να το πας;

Η χρησιμότητα μιας τέτοιας κατασκευής αναζητείται. Ακόμη. Από το 2008 που παρουσιάστηκε το πρώτο ΚΤΜ. Στην καλύτερη περίπτωση, αν έχεις αρκετή υπομονή και τάσεις μαζοχισμού, μπορείς να το οδηγήσεις ως την πίστα χωρίς να το φορτώσεις σε τρέιλερ. Αυτό ήρθαμε να κάνουμε και εμείς. Να το οδηγήσουμε 340 km, ως το Brno της Τσεχίας για να πάρουμε μέρος στο trackday του SpeedSector, στη φημισμένη πίστα του MotoGP. Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις. 

Ε λοιπόν, όχι μόνο το κάναμε. Αλλά το γυρίσαμε και σε video. Στο GOCAR δοκιμάζουμε τα πιο συνηθισμένα αλλά και τα πιο ασυνήθιστα αυτοκίνητα του πλανήτη. Ζούμε με αυτά, κάνουμε video, γράφουμε την άπόψή μας και τη μοιραζόμαστε μαζί σας.

Δείτε ακόμα Video-Δοκιμή Ferrari 296 GTB: Εξέλιξη ή θάνατος

Το KTM X-BOW δεν χρειάζεται εντυπωσιακά νούμερα για να βγάλει στην πίστα απόδοση αγωνιστικού. Είναι προϊόν συνεργασίας με τη φημισμένη Dallara που κατασκευάζει εδώ και δεκαετίες μονοθέσια ακόμη και για τη Formula 1 (σήμερα είναι ο προμηθευτής των σασί της F2). Την εξέλιξή του είχε αναλάβει ο Loris Bicocchi ο οποίος έχει στο βιογραφικό του μερικά από τα πιο φημισμένα supercars του πλανήτη (ανάμεσά τους η Diablo, η Bugatti EB110 αλλά και η Chiron). Ενσαρκώνει πετυχημένα τις βασικές αρχές σχεδίασης ενός αγωνιστικού, συνδυάζοντας την παραδοσιακή μηχανολογία με εξωτικά υλικά.

Μη χάνετε καιρό. Απολαύστε το νέο μας video.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...