Αυτόματο υβριδικό πόλης, χωρίς τέλη, που καίει σαν... scooter– Ποιο είναι;

Οι τιμές του ανακοινώθηκαν στην Ελλάδα πριν από μερικές ημέρες, έχει τελευταίας γενιάς υβριδικό σύστημα και… δεν είναι αυτό που νομίζεις!

  • -
  • -

Όσοι αναζητούν ένα πρακτικό αυτοκίνητο πόλης με αυτόματο κιβώτιο και υβριδική τεχνολογία, έχουν κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι καθώς προστέθηκε ακόμη μια εξαιρετική επιλογή. Με μέση κατανάλωση στα 3,8 λίτρα βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, τα κόστη μετακίνησης θα μειωθούν πάρα πολύ. Το υβριδικό σύστημα αποδίδει 116 ίππους και ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί σε πολύ μεγάλο βαθμό εντός πόλης, περιορίζοντας την κατανάλωση στο ελάχιστο.

Πιθανότατα να έχετε στο μυαλό σας ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο, όμως… δεν είναι αυτό. Πρόκειται για το νέο Mazda2 Hybrid, την full hybrid πρόταση στην γκάμα της Mazda. Αν σας θυμίζει κάτι είναι επειδή πρόκειται για συνεργασία με την Toyota, για αυτό και υιοθετεί όλα τα χαρακτηριστικά του Yaris Hybrid. Ο βενζινοκινητήρας είναι ένας τρικύλινδρος ατμοσφαιρικός των 1.5 λίτρων και το σύνολο λειτουργεί άψογα με το αυτόματο κιβώτιο CVT.

Στην πόλη, εκτιμάς την ευελιξία του αυτοκινήτου αλλά και την ησυχία όταν κινείται αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα. Το καλύτερο της υπόθεσης είναι ότι το Mazda2 Hybrid δεν απαιτεί φόρτιση. Γεμίζει την μπαταρία του συλλέγοντας την ενέργεια που θα πήγαινε χαμένη από την επιβράδυνση και το φρενάρισμα του αυτοκινήτου. Έτσι, ξεκινάει δίχως να χρησιμοποιεί καύσιμο και ο βενζινοκινητήρας εμπλέκεται όταν τελειώσει η μπαταρία ή ο οδηγός ζητήσει περισσότερη ισχύ.

Φυσικά, λόγω χαμηλών ρύπων μπορεί να κυκλοφορεί κάθε μέρα στον «Πράσινο Δακτύλιο» της Αθήνας. Η τιμή του Mazda2 Hybrid στη χώρα μας ξεκινάει από τις 18.692 € στο επίπεδο εξοπλισμού Pure. Συνολικά, υπάρχουν επτά επίπεδα εξοπλισμού για να επιλέξει ο υποψήφιος αγοραστής, επιβαρύνοντας ανάλογα και την τιμή. Εδώ, μπορείτε να δείτε όλες τις τιμές αλλά και περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο Mazda2 Hybrid που έρχεται στην Ελλάδα σύντομα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...