Premium οικογενειακό μικρομεσαίο με χώρο αποσκευών 412 lt και τιμή 28.200 € - Ποιο είναι;

Με χώρους για όλη την οικογένεια και οικονομικό μοτέρ, είναι το ιδανικό μοντέλο για να εντυπωσιάσεις στις χειμερινές διακοπές.

  • -
  • -

Μπορεί τα SUV και τα crossover να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των αυτοκινητοβιομηχανιών και του κοινού, μην ξεχνάμε όμως πως υπάρχουν κι άλλες κατηγορίες που έχουν στα χέρια τους μεγάλο μέρος της πίτας των πωλήσεων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά των supermini, αλλά και των μικρομεσαίων hatchback. Τα πρώτα διατηρούν φυσικά υψηλά την ζήτηση του αγοραστικού κοινού λόγω του σχετικά χαμηλού κόστους απόκτησης, αλλά και του μικρού τους μεγέθους που προσφέρει ευελιξία στα στενά της πόλης.

Όσον αφορά τα μικρομεσαία, για πολλούς η συγκεκριμένη κατηγορία αποτελεί την χρυσή τομή, και όχι αδίκως. Άνετα ώστε να μεταφέρουν όλη την οικογένεια, αλλά όχι τεράστια ώστε να δυσκολεύονται όταν ο δρόμος στενεύει, με πλούσιες γκάμες κινητήρων που καλύπτουν όλα γούστα και τιμοκαταλόγους που δεν θα αφήσουν καμία τσέπη παραπονεμένη. Μάλιστα, με την τελευταία τάση της μόδας να κινείται προς την premium πλευρά της αγοράς, ξαφνικά έχουμε εντυπωσιακές κατασκευές που δεν κοστίζουν μια περιουσία, αλλά κοιτούν κατάματα τις γνωστές γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Όλα όσα προαναφέραμε, ταιριάζουν ακριβώς στον χαρακτήρα του μοντέλου που επιλέξαμε σήμερα, το οποίο κατέφθασε στην χώρα μας πριν μερικούς μήνες με ολοκαίνουργια γενιά και πλούσια γκάμα που περιλαμβάνει 4 επίπεδα εξοπλισμού και κινητήρια σύνολα βενζίνης, diesel και plug-in hybrid. Οι ιπποδυνάμεις για το συγκεκριμένο μοντέλο κυμαίνονται από 130 έως και 225 ίππους. Εμείς θα εστιάσουμε στην βασική έκδοση των 130 ίππων μιας και το κόστος απόκτησης της δεν ξεπερνά τις 28.500 ευρώ (28.200€).

Στα χρήματα αυτά έχετε ένα μοντέρνο μικρομεσαίο hatchback με κινητήρα βενζίνης  1.200 κυβικών και 130 ίππων, ο οποίος χαρίζει κατανάλωση της τάξης των 5,5 lt/100km και εκπομπές CO2 που δεν ξεπερνούν τα 125 g/km σε κύκλο WLTP. Στον βασικό εξοπλισμό διατίθεται ψηφιακός πίνακας οργάνων και οθόνη για το infotainment 10 ιντσών έκαστος, φώτα εμπρός και πίσω τεχνολογίας LED, αυτόματος διζωνικός κλιματισμός και ένα πλήρες πακέτο συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας.

Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει, αναφερόμαστε στην βασική έκδοση Active Plus του ολοκαίνουργιου Peugeot 308, τα αναλυτικά στοιχεία της οποία μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ, ενώ πατώντας εδώ θα βρείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες και για όλη την υπόλοιπη γκάμα του γαλλικού μοντέλου.

Τέλος, εδώ θα βρείτε την αναλυτική δοκιμή της βενζινοκίνητης έκδοσης με τους 130 ίππους.308

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...