Full Hybrid SUV με μηδενικά Τέλη και τιμή 25.000 € - Ποιο είναι;

Το compact SUV που θα σε πάει κυριολεκτικά παντού οικονομικά και εύκολα!

  • -
  • -

Τα SUV βρίσκονται στην κορυφή των πωλήσεων εδώ και καιρό, ενώ ο υβριδισμός έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας, με το μονοπώλιο της ηλεκτροκίνησης να απέχει μόλις μερικά χρόνια. Μέχρι να έρθει όμως αυτή η μέρα, ποιο είναι το ιδανικό κινητήριο σύνολο για κάποιον που θέλει να αγοράσει σήμερα ένα νέο αυτοκίνητο;

Άλλοι είναι παραδοσιακοί και δεν θέλουν να αποχωριστούν τους αποκλειστικά θερμικούς κινητήρες κάτω από το καπό, ενώ άλλη έχουν ενστερνιστεί το υβριδισμό, απλά σε διαφορετικό βαθμό. Μερικοί είναι ικανοποιημένοι ακόμη και με ένα ήπια υβριδικό σύνολο, ενώ άλλοι θέλουν να βρεθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη πλατφόρμα, αλλά έχοντας πάντα το «μαξιλαράκι» ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης ο οποίος είναι πάντα έτοιμος να τους βγάλει από οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή και γι’ αυτό επιλέγουν ένα plug-in hybrid μοντέλο.

Υπάρχει όμως και η ενδιάμεση λύση που ακούει στο όνομα Full Hybrid και επιλέγεται ακόμα και μοντέλα της κατηγορίας B-SUV. Εδώ έχουμε ένα τέτοιο, που διατίθεται και ως ήπια υβριδικό 48V, αλλά σε φουλ υβριδική εκδοχή με κινητήρα βενζίνης 1.500 cc και ηλεκτρικό μοτέρ 24 kW (33 PS), με συνολική απόδοση 116 PS. Η ισχύς περνά στον εμπρός άξονα με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, κι όχι κάποιιο τύπου CVT.

Πρόκειται φυσικά για το Suzuki Vitara 1.5 HEV, το οποίο στην βασική του έκδοση GL+ κοστίζει 25.580 ευρώ, ενώ παράλληλα απαλλάσσεται και από τα τέλη κυκλοφορίας λόγω των χαμηλών ρύπων (121 g/km). Λόγω του ότι το πλήρως υβριδικό Vitara δεν διατίθεται με το πακέτο εξοπλισμού GL, αυτό σημαίνει πως η βασική έκδοση έρχεται με ζάντες 17", οθόνη πολυμέσων 7", κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματο κλιματισμό, έγχρωμη οθόνη LCD 4,2" στον πίνακα οργάνων, προβολείς LED, Adaptive Cruise Control, Dual Sensor Brake Support κ.ά.

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για την βασική έκδοση των 25.580 ευρώ, ενώ εδώ θα δείτε όλη την ενημερωμένη γκάμα του Suzuki Vitara.

Tέλος, εδώ μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή του, ενώ εδώ θα βρείτε την video-δοκιμή της τετρακίνητης έκδοσης.
vitara

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...