Video – Δοκιμή: Υβριδικό Suzuki Vitara 1.5 Strong Hybrid 116 PS Allgrip

Η υβριδική τεχνολογία μπαίνει «δυνατά» στα σπλάχνα του Suzuki Vitara με την έκδοση Strong Hybrid και εμείς την δοκιμάζουμε εντός και εκτός δρόμου.

  • -
  • -

Το success story του Suzuki Vitara ξεκινά από πολλά χρόνια πίσω, όταν η ιαπωνική μάρκα δημιούργησε ένα σκληροτράχηλο 4x4 με compact διαστάσεις. Το αγοραστικό κοινό το υποδέχτηκε με ενθουσιασμό και δεν άργησε να γίνει εμπορική επιτυχία. Οι γενιές πέρασαν, οι καιροί άλλαξαν και η πιο σύγχρονη υλοποίηση του μοντέλου παρουσιάστηκε ως ένα SUV που μπορεί να εξευγενίστηκε, αλλά δεν ξέχασε τις παραδοσιακές αξίες του.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του μπορεί να κινείται αμιγώς ηλεκτροκίνητα, αξιοποιώντας την ενέργεια που σύλλεξε κατά την επιβράδυνση και μειώνοντας στο ελάχιστο την κατανάλωση βενζίνης. Χρησιμοποιεί ένα πλήρως υβριδικό σύνολο 116 ίππων το οποίο συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ στην προκειμένη περίπτωση επωφελείται και από τα πλεονεκτήματα του συστήματος τετρακίνησης.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη προσθήκη στην γκάμα του μοντέλου, η οποία περιέχει επίσης και ένα mild-hybrid σύνολο 1.400 κυβικών και απόδοσης 129 ίππων. Αυτό χρησιμοποιεί αποκλειστικά χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων αλλά διατίθεται τόσο με κίνηση στους εμπρός αλλά και στους τέσσερις τροχούς. Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την γκάμα αναλυτικά.

Τέλος, εδώ μπορείτε να διαβάσετε και την αναλυτική δοκιμή του Suzuki Vitara 1.5 Strong Hybrid 116 PS Allgrip.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...