Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Μπορώ να πουλήσω το ηλεκτρικό που πήρα με επιδότηση;

Η επιδότηση του Υπουργείου Μεταφορών για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, μήπως όμως περιορίζει την ελευθερία του ιδιοκτήτη;

  • -
  • -

Το εμπορικό δαιμόνιο που μας χαρακτηρίζει ως λαό σίγουρα έχει κάνει πολλούς να σκεφτούν ότι θα μπορούσαν να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με χρήση της επιδότησης του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 και στη συνέχεια να το πουλήσουν ώστε να αποκομίσουν όφελος.

Άλλωστε, έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν να γίνεται εκμετάλευση κρατικών επιδοτήσεων ώστε κάποιοι να βγάλουν εύκολα και γρήγορα λεφτά, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στις περισσότερς χώρες του κόσμου.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/2991cb8358c8332d521364438045fa2c.jpg

Πειρασμός οι πολύ μεγάλες επιδοτήσεις του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2

Στην περίπτωση του Κινούμαι Ηλεκρικά 2 ο πειρασμός για τους επιρρεπείς σίγουρα είναι υπαρκτός, καθώς τα ποσά που δίνονται είναι πολύ μεγάλα. Οι 8.000 ευρώ που δικαιούται η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινήτων είναι η μεγαλύτερη επιδόστηση αυτού του είδους που δίνεται σε όλη την Ευρώπη. Επιπλέον, όταν πρόκειται για εταιρείες ή κατοίκους νησιών, οι επιδότησεις είναι ακόμα μεγαλύτερες και μπορεί να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τις 12.000 ευρώ.

Δείτε ακόμαFuel Pass 2: Ποιοι τυχεροί θα κάνουν... 2.000 km τσάμπα με την επιδότηση;

Υπάρχει περιορισμός πότε μπορεί να πουληθεί ένα αυτοκίνητο που αγοράστηκε με επιδότηση από το Κινούμαι Ηλεκτρικά 2;

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο νομοθέτης έχει προβλέψει να βάλει σχετικούς περιορισμούς στο πρόγραμμα, ώστε να αποτραπούν περιστατικά αυτού του είδους.

Αυτό που αναφέρεται ρητά στις προϋποθέσεις του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 είναι ότι ο ιδιώτης που κάνει χρήση του προγράμματος για να αγοράσει αυτοκίνητο είναι υποχρεωμένος να το διατηρήσει στην κατοχή του για τουλάχιστον 1 χρόνο, ενώ αν ο αγοραστής του αυτοκινήτου είναι εταιρεία τότε είναι υποχρεωμένη να μην το πουλήσει για διάστημα 2 ετών.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/22e24a06e1661870d304e7163af68349.jpg

Μετά την παρέλευση των παραπάνω διαστημάτων ο κάτοχος του αυτοκινήτου, είτε είναι φυσικό πρόσωπο, είτε εταιρεία, μπορεί πλέον να κάνει ό,τι επιθυμεί, συμπεριλαμβανομένης της μεταπώλησης.

Συμφωνείς με τους περιορισμούς του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 ή πιστεύεις ότι θα έπρεπε να είναι όλα ελεύθερα, αφού έτσι κι αλλιώς ο στόχος είναι να κυκλοφορήσουν όσο γίνεται περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους δρόμους;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...