Fuel Pass 2: Ποιοι τυχεροί θα κάνουν... 2.000 km τσάμπα με την επιδότηση;

Το Fuel Pass 2 βγήκε την κατάλληλη στιγμή ώστε να κάνουμε τα ταξίδια των διακοπών όσο γίνεται πιο οικονομικά, όμως κάποιοι είναι πιο τυχεροί από τους άλλους...

  • -
  • -

Αν και όλοι παίρνουμε το ίδιο ποσό ως επιχορήγηση από το κράτος, στον καθένα τα χρήματα του προγράμματος αντιστοιχούν σε διαφορετική απόσταση, ανάλογα με το καύσιμο και την κατανάλωση του αυτοκινήτου του.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα χρήματα του Fuel Pass 2 αντιστοιχούν σε 300-600 km, με βάση την κατανάλωση των συνηθισμένων αυτοκινήτων βενζίνης ή diesel, όμως πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι κάποιοι θα κάνουν τα επόμενα 2.000 km των διαδρομών τους εντελώς τσάμπα;

fuel-pass-2

Μα, Fuel Pass και στα ηλεκτρικά;

Όχι δεν έχουμε κάνει κάποιο λάθος στα νούμερα, καθώς ακριβώς αυτό ισχύει για τους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ίσως να φαίνεται απροσδόκητο σε αρκετούς όμως και οι κάτοχοι ηλεκτρικών δικαιούνται το Fuel Pass 2, όπως συνέβη και με το Fuel Pass 1. Άλλωστε η επίσημη ονομασία είναι επίδομα καυσίμων και όχι επίδομα βενζίνης ή πετρελαίου. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν και αυτά καύσιμο, το οποίο είναι το ρεύμα, οπότε ισχύουν ακριβώς τα ίδια με όλους τους υπόλοιπους.

Δείτε ακόμα: Fuel Pass 2: Άνοιξε η πλατφόρμα - Πότε παίρνει χρήματα το κάθε ΑΦΜ

Πώς γίνεται να κάνουν 2.000 km με το Fuel Pass;

Ο παραπάνω ισχυρισμός των 2.000 km μπορεί να αποδειχθεί πολύ εύκολα με ορισμένες απλούστατες πράξεις. Για αυτές θα λάβουμε ως δεδομένο ότι κάποιος επέλεξε την κατάθεση των χρημάτων στον τραπεζικό του λογαριασμό, καθώς αυτή ήταν η επιλογή του 80% των ωφελούμενων στον πρώτο κύκλο του προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι ο κάτοχος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα δει να αυξάνεται το υπόλοιπο του τραπεζικού του λογαριασμού κατά 65 ευρώ. Ας δούμε σε τι απόσταση αντιστοιχεί αυτό το ποσό.

Tesla-Self-Driving-000

Για τους υπολογισμούς θεωρούμε την τιμή της κιλοβατώρας (kWh) στα 0,20 ευρώ για το οικιακό ρεύμα, καθώς οι αυξήσεις που ανακοινώθηκαν στα τιμολόγια των παρόχων δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα. Έτσι, διαιρώντας τα 65 ευρώ της επιδότησης με τα 0,20 ευρώ, προκύπτει ότι το Fuel Pass αντιστοιχεί σε 325 kWh. Δεδομένου ότι μία συνήθης τιμή κατανάλωσης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι μεταξύ 15-17 kWh/100 km, αυτό σημαίνει ότι το Fuel Pass 2 αντιστοιχεί σε περίπου 2.000 km αν κάποιος φορτίζει μόνο στο σπίτι.

Δηλαδή δεν αποκλείεται να έχει βγει... το επόμενο Fuel Pass μέχρι να καλυφθούν αυτά τα 2.000 km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...