Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Πότε μπορείς να πουλήσεις το ηλεκτρικό που πήρες με επιδότηση;

Το Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 άνοιξε και επίσημα, δίνοντας γενναία ποσά ως επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, όμως σε περιορίζει αν θες να το πουλήσεις.

  • -
  • -
Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Πότε μπορείς να πουλήσεις το ηλεκτρικό που πήρες με επιδότηση;

Το εμπορικό δαιμόνιο που μας χαρακτηρίζει ως λαό σίγουρα έχει κάνει πολλούς να σκεφτούν ότι θα μπορούσαν να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με χρήση της επιδότησης του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 και στην συνέχεια να το πουλήσουν ώστε να αποκομίσουν όφελος.

Ειδικά αυτή την περίοδο που η περιορισμένη παραγωγή λόγω της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία έχουν ανεβάσει σημαντικά τις τιμές των αυτοκινήτων, με την περίοδο της αναμονής να είναι και αυτή πάρα πολύ μεγάλη, κάποιος ο οποίος προσφέρει στην αγορά ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο άμεσα, μπορεί να αποκομίσει σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Ωστόσο, ο νομοθέτης έχει προβλέψει τέτοιες περιπτώσεις και έχει βάλει σχετικούς περιορισμούς στο πρόγραμμα, ώστε να αποτραπούν τέτοια περιστατικά.

https://cdn2.gcdata.gr/c3/810_2991cb8358c8332d521364438045fa2c.jpg

Αυτό που αναφέρεται ρητά στις προϋποθέσεις του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 είναι ότι ο ιδιώτης που κάνει χρήση του προγράμματος για να αγοράσει αυτοκίνητο είναι υποχρεωμένος να το διατηρήσει στην κατοχή του για τουλάχιστον 1 χρόνο, ενώ αν ο αγοραστής του αυτοκινήτου είναι εταιρεία τότε είναι υποχρεωμένη να μην το πουλήσει για διάστημα 2 ετών.

Δείτε ακόμα: Fuel Pass 2: Ποιοι τυχεροί θα κάνουν... 2.000 km τσάμπα με την επιδότηση;

Μετά την παρέλευση των παραπάνω διαστημάτων ο κάτοχος του αυτοκινήτου, είτε είναι φυσικό πρόσωπο, είτε εταιρεία, μπορεί πλέον να κάνει ό,τι επιθυμεί, συμπεριλαμβανομένης της μεταπώλησης.

Συμφωνείς με τους περιορισμούς του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 ή πιστεύεις ότι θα έπρεπε να είναι όλα ελεύθερα, αφού έτσι κι αλλιώς ο στόχος είναι να κυκλοφορήσουν όσο γίνεται περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους δρόμους;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...