Επιδημία κλοπών στις εγκαταστάσεις της Ford! - Τι συμβαίνει;

Για ακόμη μια φορά η εταιρεία έπεσε θύμα ληστείας, με τους δράστες να φεύγουν από τις εγκαταστάσεις με περισσότερα από 15 αυτοκίνητα μεγάλης αξίας, και... πολλά ανταλλακτικά.

  • -
  • -

Σύμφωνα με το National Insurance Crime Bureau (NICB), τα μοντέλα της σειράς F-Series της Ford, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας όσον αφορά στα αυτοκίνητα που προτιμούν οι κλέφτες στις ΗΠΑ. Οι κλοπές των F-150 και Super Duty έχουν θορυβήσει τόσο τις Αρχές, όσο και την εταιρεία, καθώς τα συγκεκριμένα οχήματα γίνονται ολοένα και συχνότερα στόχος των δραστών.

ford usa

Από τον Ιούλιο του 2021 έως και τον Ιούλιο του 2022, μόνο από τις εγκαταστάσεις της Ford κλάπηκαν πολλές δεκάδες οχήματα, αξίας άνω των 8 εκατ. δολαρίων. Πριν λίγες μέρες, μια ακόμη συμμορία, επιδεικνύοντας περίσσιο θράσος και επαγγελματισμό, παραβίασε αποθήκη της μάρκας στο Dearborn του Μίσιγκαν και έφυγε με 15 οχήματα τύπου F-150 Raptor, Explorer και Lincoln Aviator. Η αξία τους υπολογίζεται στο 1,3 εκατ. δολάρια.

ford usa

Η αστυνομία ξεκίνησε άμεσα έρευνα και μπόρεσε να εντοπίσει ορισμένα από τα οχήματα παρατημένα σε δρόμους του Ντιτρόιτ. Σε κάποια από αυτά, έλειπαν οι τροχοί και σε άλλα οι κινητήρες. Επίσης, προχώρησε στη σύλληψη τριών υπόπτων.

Στο στόχαστρο τα καινούρια F-150

Οι Αρχές στις ΗΠΑ συστήνουν στους κατόχους των Ford F-150 να είναι πολύ προσεκτικοί, καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί τον Νο1 στόχο των δραστών.

ford usa

Μόνο από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, έχουν κλαπεί τον τελευταίο χρόνο 75 μονάδες του εντυπωσιακού pick-up truck. Οι περισσότερες από αυτές, αφορούν την έκδοση Raptor. Η τιμή κάθε οχήματος ανέρχεται κατά μέσο στα 65.000 $. Με απλούς υπολογισμούς, η ζημιά υπολογίζεται σε εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε εδώ το απίθανο Ford F-150 Raptor με τους 600 ίππους

ford usa

Το θέμα ωστόσο, είναι τι κάνει η αυτοκινητοβιομηχανία. Προφανώς και τα οχήματα είναι πλήρως ασφαλισμένα, αλλά οι συνεχόμενες κλοπές προκαλούν προβληματισμό, καθώς καθυστερούν συνεχώς οι παραδόσεις στους πελάτες. Οπότε, μάλλον, πρέπει να ληφθούν άμεσα επιπλέον μέτρα προστασίας στις εγκαταστάσεις και στις αποθήκες της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πηγή: Fordauthority.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...