Έρευνα: Ποια αυτοκίνητα έχουν τους πιο ικανοποιημένους αγοραστές;

Οι ικανοποιημένοι αγοραστές είναι η καλύτερη διαφήμιση για μια αυτοκινητοβιομηχανία, όμως ποια μοντέλα τα καταφέρνουν καλύτερα από όλα τα υπόλοιπα;

  • -
  • -

Η αγορά ενός αυτοκινήτου είναι συνήθως ένα γεγονός που μας γεμίζει χαρά, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα-ορόσημο, όμως ακόμα πιο σημαντικό είναι αυτό το αίσθημα να συνεχίσει να υπάρχει και όταν θα έχει περάσει καιρός. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η εταιρεία κατάφερε να μας κρατήσει ικανοποιημένους, με αποτέλεσμα από τη μία να λέμε μόνο καλά λόγια στον περίγυρό μας και από την άλλη να προτιμήσουμε την ίδια μάρκα για την αγορά και του επόμενου αυτοκινήτου μας.

Η εταιρεία J.D. Power ειδικεύεται στις έρευνες που αφορούν τον χώρο του αυτοκινήτου. Η τελευταία της έρευνα εξετάζει τον βαθμό ικανοποίησης των αγοραστών από τα μοντέλα που επέλεξαν.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/cdbbe1dfafbb2c48384f9ef88769511e.jpg

Για να καταλήξει σε συμπεράσματα η εταιρεία έλαβε υπόψη την άποψη των νέων ιδιοκτητών μέσα στις πρώτες 90 μέρες από την αγορά, καταγράφοντας κατά πόσο το αυτοκίνητο που αγόρασαν ανταποκρίνεται σε αυτό που περίμεναν πριν το πάρουν.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η αυτοκινητοβιομηχανία με το μεγαλύτερο σκορ είναι ο κορεατικός όμιλος που περιλαμβάνει τις Hyundai, Kia και Genesis. Η Genesis είναι το premium κομμάτι της Hyundai η οποία δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς σε αυτή την αγορά εστιάζει η έρευνα.

Δείτε ακόμα: Έρευνα J.D. Power: Αυτές είναι οι πιο αξιόπιστες μάρκες αυτοκινήτων

Συγκεκριμένα, τα μοντέλα του ομίλου που κράτησαν ικανοποιημένους τους πελάτες τους είναι τα Genesis G80, Genesis GV70, Hyundai Palisade, Hyundai Santa Cruz, Kia Carnival, Kia EV6 και Kia K5.

Φυσικά αυξημένη ικανοποίηση σημειώθηκε και από κατόχους άλλων αυτοκινήτων. Ακολουθεί η αναλυτική λίστα με τα μοντέλα ομαδοποιημένα ανά όμιλο.


https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8d0bb3cd26028fed3af856496d1ff4a5.JPG

Μεταξύ των παραπάνω, εκείνο που πέτυχε το μεγαλύτερο σκορ ικανοποίησης από όλα είναι η BMW X6, ενώ το γερμανικό SUV, το Nissan Versa και το RAM 1500 είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που καταφέρνουν να μπουν σε αυτή την περιορισμένη λίστα.

Εσύ ποια περίμενες ότι θα είναι τα αυτοκίνητα με τους περισσότερους ικανοποιημένους κατόχους;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...