Έρευνα J.D. Power: Αυτές είναι οι πιο αξιόπιστες μάρκες αυτοκινήτων

Για ακόμη μια χρονιά δύο κορεατικές αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται στην κορυφή της έρευνας της J.D. Power and Associates.

  • -
  • -

Όταν αγοράζεις ένα αυτοκίνητο με την προοπτική να το διατηρήσεις στην κατοχή σου το λιγότερο τρία χρόνια, αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο είναι να εμφανίζει όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Η μελέτη που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η J.D. Power όσον αφορά στην αξιοπιστία των οχημάτων, λαμβάνεται σοβαρά υπόψη τόσο από τους κατασκευαστές όσο και από τους πελάτες.

Στην φετινή έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ και στην οποία έλαβαν μέρος 29.487 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, τα αποτελέσματα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Συνολικά, αξιολογήθηκαν 184 συγκεκριμένοι τομείς στους οποίους προκύπτουν τα συχνότερα προβλήματα. Οι περιοχές αυτές χωρίστηκαν σε 9 κατηγορίες (σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, κινητήρας/κιβώτιο, εξωτερικό, εσωτερικό, οθόνες/λειτουργίες/διακόπτες, οδηγική εμπειρία, θέρμανση/κλιματισμός, καθίσματα και συστήματα υποβοήθησης οδήγησης).

Έρευνα Consumer Reports 2021: Ποια είναι τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα;

Όλα τα αυτοκίνητα που συμμετείχαν στη Μελέτη Ποιότητας ήταν τριών ετών, δηλαδή ΜΥ2019 και όπως αποφάνθηκε ο οργανισμός, ο μέσος όρος προβλημάτων ανά 100 αυτοκίνητα έπειτα από τρία χρόνια χρήσης ανέρχεται στα 192. Η πιο προβληματική περιοχή είναι αυτή του συστήματος πολυμέσων, με 51,9 προβλήματα κατά μέσο όρο.

jd power1

Οι μάρκες μαζικής παραγωγής είναι πιο αξιόπιστες από τις λεγόμενες premium, με την Kia να καταλαμβάνει την κορυφή με 145 προβλήματα, τη Buick να κατατάσσεται στη δεύτερη θέση της λίστας (147 προβλήματα) και τη Hyundai να συμπληρώνει την τριάδα (148).

Αντίθετα, στις τελευταίες θέσεις της λίστας είναι η Volvo, Ram και Land Rover, με 256, 266 και 284 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, αντίστοιχα. Την καλύτερη κατασκευή φαίνεται πως έχουν τα κορεατικά μοντέλα (149,3 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα), τα αμερικάνικα ακολουθούν με 191,9 προβλήματα, τα ιαπωνικά εμφανίζουν 201,3 προβλήματα και τα ευρωπαϊκά αρκετά περισσότερα (216,7 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα).

Όσον αφορά στο πιο αξιόπιστο μοντέλο, αυτό είναι η Porsche 911. Στα compact premium SUV την πρώτη θέση έλαβε το Lexus NX, στα μικρομεσαία SUV το Kia Sorento και στα μεγάλα πολυτελή SUV ξεχώρισε η Porsche Cayenne.

jd power2

Στους premium κατασκευαστές η Genesis ήταν στο Νο1 και στους μη premium η Kia – γι΄αυτό και έχουν κίτρινο χρωματισμό στη λίστα. Όσο για την Tesla, το δείγμα των συμμετεχόντων ήταν τόσο μικρό που δεν περιλήφθηκε καν στην έρευνα.

jd power3

Αναλυτικά οι νικητές σε κάθε κατηγορία

Most Dependable Model: Porsche 911

Compact hatchback Car: Toyota Corolla

Compact Premium Car: BMW 4 Series

Compact Sporty Car: Mazda MX-5/Miata

Midsize Car: Hyundai Sonata

Midsize Premium Car: Lincoln MKZ

Midsize Sport Car: Ford Mustang

Large Car: Chevrolet Impala

Small SUV: Buick Encore

Small premium SUV: Lexus UX

Compact SUV: Buick Envision

Compact Premium SUV: Lexus NX

Midsize SUV: Hyundai Santa Fe

Midsize Premium SUV: Lexus RX

Upper midsize SUV: Kia Sorento

Upper midsize premium SUV: Porsche Cayenne

Large SUV: Chevrolet Suburban

Midsize pickup: Nissan Frontier

Large Light Duty pickup: Toyota Tundra

Large Heavy Duty pickup: Chevrolet Silverado HD

Minivan: Dodge Grand Caravan

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...