Η αγορά καταρρέει, αλλά η Kia πουλά περισσότερο!

Ενώ οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη πέφτουν, η Kia ακολουθεί μια αντίθετη πορεία ανάπτυξης.

  • -
  • -

Ενώ η ευρωπαϊκή αγορά επιβατικών αυτοκινήτων σημείωνε αρνητικό ρεκόρ 25ετίας, καταγράφοντας μείωση 13,7% στο πρώτο εξάμηνο του 2022, η Kia διέγραψε μια λαμπρή πορεία αυξάνοντας τις πωλήσεις της στην ήπειρό μας κατά 16,8%, όπως αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Πιο συγκεκριμένα, σε όλη την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ) και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Kia κατέγραψε πωλήσεις 293.364 μονάδων, διατηρώντας την σταθερά στη λίστα των κορυφαίων 10 κατασκευαστών αυτοκινήτων με τις καλύτερες επιδόσεις. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα εντυπωσιακό μερίδιο αγοράς 5,2% από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα που οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό και από την είσοδο πολλών νέων  ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

Ο Jason Jeong, Πρόεδρος της Kia Europe, δήλωσε: «Η ευρωπαϊκή αγορά επιβατικών αυτοκινήτων παραμένει πολύπλοκη, παρουσιάζοντας στους κατασκευαστές πρωτόγνωρες προκλήσεις. Η γκάμα της Kia μεταμορφώνεται καθώς εφαρμόζουμε τη στρατηγική μας να γίνουμε ένας έξυπνος πάροχος κινητικότητας και τα σημερινά στοιχεία πωλήσεων αποδεικνύουν τη συνεχή θετική ανταπόκριση των καταναλωτών. Πρόσφατα λανσάραμε μια ολοκαίνουργια έκδοση του ηλεκτρικού μοντέλου μας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, του Niro, και έχουμε απόλυτη πεποίθηση ότι αυτό το μοντέλο, δίπλα στη μελλοντική μας σειρά προϊόντων EV, θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε την αυξανόμενη παρουσία μας στην Ευρωπαϊκή αγορά».

Τα μοντέλα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Kia το πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν το νέο Sportage, η σειρά Niro και η οικογένεια Ceed. Πάνω από το ένα τρίτο των πωλήσεων της Kia προήλθε από ηλεκτροκίνητα μοντέλα, με  το ηλεκτρικό Niro να αποτελεί το κορυφαίο μοντέλο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...