Σοκ στις ευρωπαϊκές πωλήσεις: Ο χειρότερος Ιούνιος από το 1996!

Μία από τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία της περνάει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσον αφορά τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων. Πάμε να δούμε την εικόνα και τους λόγους.

  • -
  • -

Αρνητικά ρεκόρ καταγράφουν συνεχώς οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τα σημάδια ανάκαμψης να είναι κάτι που αγνοούν ακόμα και οι μεγαλύτερες αγορές της ηπείρου.

Η πτωτική τάση υφίσταται εδώ και πολλούς μήνες, όμως όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα, καθώς ακόμα δεν υπάρχουν στον ορίζοντα οι λύσεις που θα μπορούσαν να ανακόψουν αυτή την πτωτική πορεία και να αρχίσουν να αντιστρέφουν το κλίμα.

Το θέμα είναι ότι ο κόσμος θέλει να αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο και αυτό δημιουργεί τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο στα στελέχη των εταιρειών, καθώς το ζήτημα εντοπίζεται στις δυσκολίες παραγωγής. Αυτή είναι η αιτία που δεν σημειώνονται πωλήσεις. Δεν υπάρχουν αρκετά αυτοκίνητα για να πουληθούν.

car-sales-and-loan-industry-poliseis-pwliseis

Φυσικά η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι οι αιτίες που οδήγησαν στην έλλειψη αυτοκινήτων, καθώς δημιούργησαν πολύ μεγάλα προβλήματα στην προμήθεια εξαρτημάτων, με την βασικότερη έλλειψη να αφορά τα ηλεκτρονικά κυκλώματα.

Δείτε ακόμα: Top 10: Τα πρώτα σε πωλήσεις ηλεκτρικά στην Ελλάδα

Τα ποσοστά είναι αποκαλυπτικά για την εικόνα που επικρατεί στην ευρωπαϊκή αγορά αυτή τη στιγμή. Η πτώση τον Ιούνιο του 2022 φτάνει το 15,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, ενώ σε ό,τι αφορά το πρώτο εξάμηνο του έτους που μόλις συμπληρώθηκε, η μεσοσταθμική πτώση αγγίζει το 14,0%.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η μεγαλύτερη πτώση αφορά την Γερμανία, όπου το ποσοστό μείωσης τον Ιούνιο έφτασε το 18,1%. Ακόμα, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους όλες οι μεγάλες αγορές της ηπείρου εμφάνισαν διψήφιο ποσοστό πτώσης. Στην Ιταλία φτάνει το 22,7%, στην Γαλλία το 16,3%, στην Γερμανία το 11,0% και στην Ισπανία το 10,7%.

Πατήστε εδώ για να δείτε την αναλυτική έκθεση του ACEA (Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου) για τις ευρωπαϊκές πωλήσεις.

Πιστεύεις ότι μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση στο δεύτερο εξάμηνο του έτους ή τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...