Έρχεται Δελτίο στα καύσιμα; Τι λέει η κυβέρνηση

Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος τόσο στον τομέα των καυσίμων όσο και της ενέργειας. Η κυβέρνηση εξετάζει ακόμη και το ακραίο σενάριο του δελτίου στα καύσιμα.

  • -
  • -

Αναλυτές και ειδικοί επί των θεμάτων ενέργειας, τονίζουν σε κάθε ευκαιρία πως ο φετινός χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παίζει ένα πολύ σκληρό παιχνίδι προκειμένου να ασκήσει πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω των πληθωρισμό και να εκτοξεύσει τις τιμές.

Η κλιμάκωση των τιμών της ενέργειας αν δεν βρεθεί άμεσα λύση θα είναι σημαντική. Αυτό το γνωρίζουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τους επικεφαλής να βάζουν στο «κάδρο» ακόμη και το σενάριο της έκδοσης δελτίου για την κατανάλωση ενέργειας και καυσίμων.

Τι λέει η ελληνική κυβέρνηση για το δελτίο

Στην πρόσφατη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε σε σχετική ερώτηση, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει επί τάπητος τα πλέον ακραία σενάρια, μεταξύ αυτών και το δελτίο.  

Δες εδώ πόσο κοστίζει ένα φουλάρισμα στο ντεπόζιτο

«Έχουμε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα. Επεξεργαζόμαστε κάθε σενάριο, ακόμη και το πιο ακραίο προκειμένου να εξασφαλίσουμε τον ομαλό εφοδιασμό της αλυσίδας σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο και την ενέργεια στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό γίνονται τακτικές συσκέψεις της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων που έχει συσταθεί στο υπουργείο Ενέργειας. Πρόσφατα υπήρχε και μια ενημέρωση του Πρωθυπουργού από την Επιτροπή.  Λαμβάνουμε συνεχώς μέτρα, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και φροντίζουμε να μην έχουμε μεγάλα προβλήματα σε ό,τι αφορά την ασφάλεια της εφοδιαστικής μας αλυσίδας», δήλωσε ο κύριος Οικονόμου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...