Έτοιμο το πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi - Πότε ξεκινούν οι πωλήσεις

Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός ετοιμάζεται για τα αποκαλυπτήρια του πρώτου αυτοκινήτου που φέρει το σήμα της Xiaomi. Η πρεμιέρα θα γίνει σε λίγες ημέρες.

  • -
  • -

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών εισβάλλει στους τέσσερις τροχούς, έχοντας στα σκαριά ένα πρωτοποριακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Τα αποκαλυπτήρια θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Αύγουστο, με βασικό παρουσιαστή τον ιδρυτή της Xiaomi, Lei Jun.

Το μοντέλο θα παρουσιαστεί αρχικά σε πρωτότυπη μορφή, με την εμπορική του πορεία να έχει προγραμματιστεί για το 2024. Η κατασκευή του θα γίνει στο εργοστάσιο της Xiaomi Auto στο Yizhuang. Στις ίδιες εγκαταστάσεις φιλοξενείται και το κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, όπου απασχολούνται ήδη 1.000 άνθρωποι. Στόχος των Κινέζων είναι η παραγωγή έως 300.000 μονάδων ετησίως σε βάθος χρόνου.

Επενδύει 10 δισ. δολάρια στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η Xiaomi

Η Xiaomi έχει προβεί σε μια κολοσσιαία επένδυση ύψους 10 δισ. δολαρίων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, σε ορίζοντα δεκαετίας.  

xiaomi

Αμέσως μετά το ντεμπούτο του πρωτότυπου EV, ο κινεζικός κολοσσός θα ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης στον δρόμο. Η ομάδα που ανέλαβε την σχεδίαση του οχήματος είναι η HVST Automobile Design, με την εξέλιξη να πραγματοποιείται in house.

Παράλληλα, η Xiaomi αναπτύσσει όλες τις υποδομές για την υποστήριξη της παραγωγής και πώλησης των μελλοντικών ηλεκτρικών μοντέλων της, σχεδιάζει το δίκτυο των συνεργατών, αλλά και την εκστρατεία μάρκετινγκ.

Διαβάστε επίσης: Η Xiaomi ανοίγει 30.000 αντιπροσωπείες αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο

Στόχος είναι η κυκλοφορία 4 διαφορετικών μοντέλων στις πιο δημοφιλής κατηγορίες της αγοράς, με τα μικρότερα οχήματα να υποστηρίζουν τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2 και τα μεγαλύτερα αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3. Όσο για τις τιμές των αυτοκινήτων, θα είναι άκρως ανταγωνιστικές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...